Petak, 24. Jun 2016 - 19:00

Ex Teatar Fest: Premijera predstave „Posle kvarteta”

 

U petak 24. juna, u 19 časova, u dvorani „Apolo” Doma omladine Pančevo biće premijerno izvedena predstava „Posle kvarteta”, po motivima „Kvarteta” Hajnera Milera. Predstavu izvodi Bela senka.

Predstava „Posle kvarteta” je deo istraživačkog projekta „Na licu mesta” Milana Mađareva, čiji je cilj osnaživanje umetničke scene podsticanjem njenog kreativnog potencijala, nuđenjem nove metode rada, saradnje i umrežavanja umetnika. Rad na predstavi se bazirao na istraživanju nove metode scenskog izražavanja, kroz pripremu izvođača da stvaraju na licu mesta, ili da improvizuju na zadatu temu koristeći tehnike buto plesa, tai či čuana i impro-teatra. Predstava je nastala u saradnji Bele senke sa beogradskom sekcijom Međunarodnog saveta za igru (CID-UNESCO), Dečjim kulturnim centrom Beograd i Eks teatar festom iz Pančeva.

„Zašto baš teatar pokreta? Ako se najveći broj informacija u međuljudskoj komunikaciji prenosi neverbalnim putem, o čemu zapravo ’razgovaraju’ Valmon i Mertej? Tražeći odgovor na to pitanje koristili smo izražajna sredstva buto plesa i improvizacije, koji su nas u drugoj fazi kreativnog procesa doveli do lika Žene koja (re)kreira svoj život. Predstava ‘Posle kvarteta’ prati priču Žene, koja se hronološki događa po završetku Milerove drame. ‘Posle kvarteta’ je postao solo performans za dva, a ponekad i tri izvođača. Treći izvođač je gost iznenađenja.” Milan Mađarev

Tekst: Vedran Vučić, Aleksandra Bjelajac, Milan Mađarev

Koreografija: Aleksandra Bjelajac, Milan Mađarev, Vedran Vučić

Kompozitor i izvođač muzike: Vedran Vučić

Režija i dizajn svetla: Milan Mađarev

Igra: Aleksandra Bjelajac + gost iznenađenja

Apolo

Maksima Gorkog 6
26101 Pančevo
Serbia
Petak, 24. Jun 2016 - 19:00