Petak, 26. Avgust 2016 - 21:00 - Subota, 27. Avgust 2016 - 0:30

Freedom koncert: Elemental (RH), Plastic Trees, polaznici HipHop radionice

elemental

 

Koncert bendova "Elemental" i "Plastic Trees", kao i nastup polaznika hip-hop radionice Doma omladine, biće održani u petak, 26. avgusta, u 21 sat, u dvorištu Doma omladine. 

Elemental: 

Početak 2016. godine Elemental je dočekao jači nego ikad. Najpopularniji hrvatski hip-hop sastav i jedan od najslušanijih bendova u regiji, izdao je sedmi studijski album – „Tijelo”. Ovo izdanje, prvo za sopstvenu etiketu 383 Records, predstavlja dvostruki album, u inat sve slabijem tržištu. Prvi singl sa navedenog albuma, „Goli i bosi”, nagrađen je „Porinom” za pesmu godine.

Organski hip-hop – rep sa fankom, soulom, džezom, regeom i rokom, realistični i koncizni tekstovi o društvu i pojedincu, kao i produkcija u skladu sa svetskim trendovima, čine da su njihovi albumi i koncertni nastupi u samom vrhu regionalne scene. Iskrenost, činjenica da svoju muziku ne smatraju proizvodom, već umetničkim izrazom i beskropomisni stihovi, učinili su Elemental glasnogovornicima inteligentnih mladih ljudi cele regije.

Bend je osnovan 1998. godine, a jezgro čine vokali i tekstopisci Mirela Priselac Remi i Luka Tralić Shot, koji su svoja prva dva albuma izdali u tradicionalnoj hi- hop formi. Na koncertima su od ranih dana nastupali sa instrumentalistima, a od 2004. oni učestvuju i na albumima. Današnju postavu Elementala čine gitarista Erol Zejnilović, klavijaturista Davor Zanoški, basista Konrad Lovrenčić, bubnjar Ivan Vodopijec i prateći vokal Vida Manestar.

Elemental je popularan koncertni bend koji nastupa širom cele regije, od sportskih dvorana i velikih festivalskih bina do intimnih klubova. 18 godina karijere Elemental je obeležio „Danom E”, najvećim samostalnim koncertom u rasprodanoj zagrebačkoj maloj dvorani Doma sportova. Pet meseci pre zagrebačkog koncerta u Domu sportova nastupili su zajedno sa Marčelom u beogradskoj Hali sportova. Svirali su na svim relevantnim festivalima u regiji: INmusic festivalu, Terraneu, Schengenfestu, Exit festivalu, Love Festu, Lake Festu, Taksirat festivalu, Mostar Summer Festu, OK Festu. U svojoj karijeri su odsvirali preko hiljadu koncerata, a jedan od najznačajnijih je onaj pred Amy Winehouse u Beogradu ispred 20.000 ljudi. 

Plastic Trees: 

Plastic Trees je indi pop bend iz Novog Sada, oformljen krajem 2015. godine. Bend od početka počinje da piše i snima pesme, što rezultira EP prvencem „More Songs About Her”. Njihova muzika je mešavina alternativnog roka, indi popa sa otvorenim zvukom midi klavijatura, što stvara jedinstven, melodičan zvuk. Uživo kombinuju matrice sa pesmama, stvarajući intimnu atmosferu. Do sada su nastupali u Novom Sadu i Nemačkoj, a do kraja godine su u planu dve mini turneje po Evropi. Članovi benda su Luka Major (vokal, gitara), Aleksandar Blažić (gitara, vokal), Zoran Divnić (bubnjevi) i Filip Grujić (bas).

Hip-hop radionica: 

Hip-hop radionica Doma omladine osnovana je sa ciljem da polaznici radionice prođu kroz proces nastajanja pesme, od ideje do realizacije. Kao krajnji rezultat kreirana je muzička numera koja će premijerno biti izvedena na ovogodišnjem FreeDom Art Festivalu uz koreografiju plesne hip-hop grupe.

Svetog Save 10
Pančevo
Serbia
Petak, 26. Avgust 2016 - 21:00 - Subota, 27. Avgust 2016 - 0:30