Ponedeljak, 11. April 2016 - 19:00

‚‚Igra Save Šumanovića – Beračice"

Savremeni plesni performans ‚‚Igra Save Šumanovića – Beračice" biće izveden 11. aprila 2016. godine u Domu Omladine Pančevo u dvorani Apolo s početkom u 19 časova. Plesni performans ‚‚Igra Save Šumanovića – Beračice" je realizovan u okviru predmeta Sinergije i transformacije na Institutu za umetničku igru u Beogradu 2015. godine, i osmišljen je kao uzajamni projekat Instituta za umetničku igru iz Beograda i Galerije slika „Sava Šumanović“ iz Šida, uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije. 

Realizacija ovog projekta predstavlja spoj tradicionalnog i savremenog, novog i drugačijeg komuniciranja sa delom Save Šumanovića. Izvođački deo je ukazivanje na kapitalno, poslednje delo Save Šumanovića - Beračice. Cilj projekta je bio da se čuveni vizionarski triptih Beračice grožđa posmatra kao polazište za istraživanje raznih mogućnosti u savremenim izvođačkim umetnostima. 

Radovi koji su nastali u okviru ovog projekta realizovani su u formi koreografija, instalacija i video radova.

Publici će u Pančevu biti prikazani koreografije i video rad:

Duet Koreografija i izvođenje: Tijana Malek i Ivana LJujić Radivojević

„Počasnica“ Autori: Prof. Aleksandar Ilić i Teodora Sujić Izvođači: Plesni teatar Gospođe: LJiljana Mladenović, Radojka Mentović, Mira Ivančević, Nada Ćulibrk, Nada Kecman, Vesna Stipšić, Milana Vučković, Mirjana Marković

„BEFLANA“ Koreografija i izvođenje: Branko Mitrović 

„Belo na belom“ Koreograf: Ivana LJujić Radivojević Izvođači: Marija Vučenović, Teodora Durać, Mila Stijak

Video rad „Nestajemo u vremenu“

Autori: Tiha Celinšek Kaličanin i Jelena Stoisavljević

Maksima Gorkog 6
26101 Pančevo
Serbia
Ponedeljak, 11. April 2016 - 19:00