Četvrtak, 17. Decembar 2015 - 13:00

Ivan Grubanov "Studija za spomen-obeležje"

grubanov

 

Ovogodišnji predstavnik Republike Srbije na 56. Bijenalu umetnosti u Veneciji, Ivan Grubanov, predstaviće svoj rad u vidu bilborda i plakata na fasadama dvorane „Apolo“ Doma omladine i Galerije savremene umetnosti Kulturnog centra u Pančevu, 17. decembra u 13h. 

Ivan Grubanov je diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo. Nakon diplomiranja boravi i radi dve godine u Rijksakademie van Beeldende Kunsten u Amsterdamu i godinu dana u Delfina Studios u Londonu. Dobitnik je stipendije i studijskog boravka u Casa de Velazquez u Madridu za 2008. godinu. Samostalno je izlagao u Loock Galerie u Berlinu, Laboratorio 987 MUSAC u Leonu, Le Grand Cafe Centre d'Art Contemporain u St Nazaire-u, Galeriji Beogradskog Kulturnog Centra i Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, Nogueras Blanchard u Barseloni, Stroom u Hagu, RONMANDOS u Roterdamu.  Grupno je izlagao na Institutu za savremenu umetnost i misao u Atini, 10. Bijenalu u Istambulu, 1. Bijenalu u Solunu, Henie Onstad Art Center u Oslu, Museo d'Arte Contemporanea Sannio u Beneventu, Stedelijk Museum CS, SMART Project Space i De Appel u Amsterdamu, Drawing Center i Apex Art u Nju Jorku, Kunsthalle u Bernu, Office Baroque Gallery i Extra City u Antverpenu, Aeroplastics Gallery u Briselu, Forum Stadpark u Gracu, South London Gallery, 3. Bijenalu u Tirani, Blackwood Gallery u Torontu, Modernoj Galeriji u Ljubljani. Predstavnik Republie Srbije na 56. Bijenalu umetnosti u Veneciji.

Projekat ARTSCAPE pokrenut je u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva i nedeljnim listom Pančevac 2011. godine. Ideja projekta je da se umetnost promoviše široj publici kroz animiranje prolaznika da posvete pažnju umetničkom radu. Autorka i urednica projekta je Snežana Ćuruvija. Treća edicija predstavlja umetnike iz Pančeva koji već tri godine zaredom učestvuju na Bijenalima u Veneciji: ilustraciju Aleksandra Zografa, autora kataloga na 55. Bijenalu umetnosti i segment projekta 14-14, predstavnika Srbije na 14. Bijenalu arhitekture, kojeg potpisuje autorski tim u sastavu: Marko Salapura, Aleksandar Hrib, Jelena Radonjić, Igor Sladoljev, Zlatko Nikolić i stručni saradnici: Andrea Palašti i Srđan Keča.

Projekat se realizuje u partnerstvu sa Domom omladine Pančevo i Kulturnim centrom Pančeva, uz podršku Grada Pančeva.

Apolo

Maksima Gorkog 6
26101 Pančevo
Serbia
Četvrtak, 17. Decembar 2015 - 13:00