Ponedeljak, 16. Maj 2016 - 13:00

Izložba „Ana Frank – istorija za sadašnjost“ u Kovačici

 

Edukativna debatna mreža Otvorena komunikacija u saradnji sa Kućom Ane Frank organizuje otvaranje izložbe, u ponedeljak, 16. maja u 13:00h u gimnaziji "Mihajlo Pupin", a uz podršku opštine Kovačica i gimnazije "Mihajlo Pupin" (Kovačica), izložbu „Ana Frank – istorija za sadašnjost“ dovodi i u Kovačicu, nakon velikog otvaranja u aprilu u Beogradu.

Prisutnima će se obratiti predsednik opštine Kovačica – Jan Husarik, direktor gimnazije "Mihajlo Pupin" – Goran Herling i koordinatorka projekta u Srbiji – Ana Kostadinović. Ceremoniji otvaranja biće pridružena i prezentacija radova učenika OŠ "Sveti Georgije" (Uzdin) na temu "Pobeda dobrog nad zlom". Izložba će gostovati u Kovačici od 16.05-28.05.2016. i biće otvorena radnim danima od 08-17h, a vikendom od 09-20h.

Kroz izložbu umesto kustosa vode učenici-vodiči a vođenje će biti omogućeno na srpskom, mađarskom, rumunskom i slovačkom. Kontakt osoba za dogovaranje poseta sprovođenih vršnjačkim edukatorima je profesor Branislav Tođer, njegov mejl je: [email protected]

Opština Kovačica je podržala projekat obezbeđivanjem besplatnog prevoza učenika osnovnih i srednjih škola iz Pančeva i drugih okolnih gradova i opština do škole "Mihajlo Pupin", kako bi u što većem broju mogli da vide izložbu tokom njenog gostovanja u Kovačici.

Ponedeljak, 16. Maj 2016 - 13:00