Ponedeljak, 7. Septembar 2015 - 13:00 - Četvrtak, 17. Septembar 2015 - 13:00

Izložba kaligrafskih radova

Silvana-azbuka

Od ponedeljka, 7. septembra u Kulturnom centru Pančevo biće izloženi kaligrafski radovi Silvane Ručnov. 

Zvanično otvaranje je zakazano za 13 časova u Foajeu Kulturnog centra Pančevo, a odmah nakon toga biće održana besplatna radionica i predavanja o pismu - HIJEROGLIF.

Silvana Ručnov Pođena 1972. godine u Nemačkoj. Diplomirala na  Akademiji lepih umetnosti u Beogradu. Član je Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajna Srbije (ULUPUDS) od 2003. godine. U umetnosti kaligrafije je profesionalno aktivna od 2000. godine kao stvaralac, predavač i menadžer. Bavi se klasičnom i modernom kaligrafijom. Imala je dvanaest samostalnih izložbi. Učestvovala je na mnogobrojnim grupnim izložbama. Dobitnica je Godišnje nagrade ULUPUDS-a za stvaralaštvo 2011. godine.

Posvećena je i kulturi slobodnog vremena u okviru koje je razvila i organizovala mnogobrojne radionice, projekte i programe za sve generacije od kojih su trenutno aktivni „Putovanje kroz pisma“, „Graforelaks - Piši i Diši“, „Škola kalirafije Silvane Ručnov“, „Rukopis“ i „Tematske radionice kaligrafije“. Ove godine obeležava petnaest godina predavačkog rada.

Sarađuje i sarađivala je sa Narodnom bibliotekom Srbije, Hramom Svetog Save, galerijom „SINGIDUNUM“, Umetničkom galerijom „Stara kapetanija“ Zemun, Studentskim kulturnim centrom - SKC,  Hramom Sv. Aleksandra Nevskog,  Festivalom otvorenih atenjlјea - FOA, TEDx Novi Sad, Beogradskim letnjim festivalom -BELEF, Dečijim kulturnim centrom Beograd, Dani evropske baštine. Živi i radi u Beogradu.

Izložba će biti otvorena do 17. septembra.

 

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Ponedeljak, 7. Septembar 2015 - 13:00 - Četvrtak, 17. Septembar 2015 - 13:00