Utorak, 29. Septembar 2015 - 19:00 - Utorak, 6. Oktobar 2015 - 11:00

Izložba radova Ive Josifove i Snežane Manasić

Izložba likovnih radova u Glogonju

Izložba radova likovnih umetnica, Ive Josifove i Snežane Manasić, pod nazivom "Papir kao tačka dodira" biće otvorena u utorak, 29. septembra, u glogonjskom Domu kulture, u 19 sati. Izložbom se zatvara septembarska manifestacija "Dani makedonske kulture". 

Iva Josifova je rođena 1980. godine u Kavadarcima (Makedonija). Završila je Fakultet likovne umetnosti, slikarstvo i ručno rađeni papir, Univerziteta Sv. Kirila i Metodije, u Skoplju. Pored brojnih samostalnih izložbi u Makedoniji, izlagala je u Francuskoj, Sloveniji, Nemačkoj, Italiji, Hrvatskoj, Bugarskoj i Srbiji. Dobitnik je više nagrada, Diplome koju dodeljuje internacionalni žiri SIAB (Studentsko internacionalno art bienale) Skoplje, kao i priznanja u oblasti umetnosti za poseban doprinos i promociju grada na nacionalnom i međunardnom nivou. Predsednik je Društva likovnih umetnika, Kavadarci. 

Likovni rad Ive Josifove posvećen je istraživanju, i to proučavanju tehnologije ručno izrađenog papira. 

Snežana Manasić je slikarka iz Pančeva, organizator i urednik programa Doma omladine Pančevo. 

U cilju očuvanja makedonske kulture, izložbu priređuju Dom omladine Pančevo i Nacionalni savet makedonske nacionalne manjine Pančevo, u saradnji sa makedonskim udruženjima "Osogovo" iz Pančeva i "German" iz Glogonja. Izložba će biti otvorena sedam dana.

Jelena Katana

Utorak, 29. Septembar 2015 - 19:00 - Utorak, 6. Oktobar 2015 - 11:00