Četvrtak, 6. Avgust 2015 - 21:00

Jozef Nadj Fusion System ft. Filip Krumes

Dvojica džez violinista koje je iznedrilo Pančevo – Jožef Nađ i Filip Krumes, ponovo će posle godinu dana nastupiti zajedno pred svojim sugrađanima. Nađa i Krumesa, osim klasičnog muzičkog obrazovanja i uspešnih karijera, povezuje i moderan pristup violini i naravno ljubav prema Pančevu što je njihov glavni motiv za nastup pred sugrađanima.

U Dvorani Apolo – Pančevo, 6. avgusta nastupiće u pratnji benda koji čine Aleksandar Đorđević (gitara), Aleksandar Borojević (bas gitara) i Dušan Gnjidić (bubanj). Za pančevačke ljubitelje modernog džeza, sviraće kompozicije nastale mešanjem fjužna, fanka i džeza.

Jožef Nađ već godinama živi i radi u Americi gde je završio čuveni Berkli muzički koledž. Sarađivao je sa vrhunskim muzičarima kao što su Nigel Kennedy, Joey DeFrancesco, Nuno Bettencourt, Gary Cherone, Fred Buda, a svoj prvi solo album pod nazivom “Digital World ” snimio je 2009. Od 2006. godine je aktivan profesor violine u Bostonu gde redovno održava radionicu pod nazivom Violin Discipline.

Filip Krumes je godinama aktivan na srpskoj World Music i džez sceni. Nastupao je širom zemlje i inostranstva, uključujući najprestižnije koncertne sale kao što su Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Amsterdam, Bela Bartok Budimpešta, BOZAR Brisel i festivale: Jazz a Liege, Blues’n Jazz Rallye Luksemburg, EuroMed, Balkan trafik festival…. Do sada je kao saradnik raznih postava snimio više CD izdanja, a dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja među kojima se izdvaja nagrada za doprins World Music sceni „Vojin Mališa Draškoci“ koju dodeljuje World Music asocijacija Srbije.

Ulaz na koncert je besplatan.

Maksima Gorkog 6
26101 Pančevo
Serbia
Četvrtak, 6. Avgust 2015 - 21:00