Petak, 12. Februar 2016 - 19:00

Književno veče "Krilate pesme i prijatelji"

pesnikinje

 

U petak 12. februara u 19h u svečanoj sali Muzeja održaće se književno veče "Krilate pesme i prijatelji" koje je organizovano povodom Sv. Trifuna i Sv. Valentina.

Učesnice književne večeri Milosava Pavlović, Ivanka Radmanović i Gordana Vlajić su se svojim dosadašnjim književnim radom izdvojile na srpskoj književnoj sceni. Kao autorke su uvažene i od strane kritike i od čitalaca. Svaka sa autentičnim i prepoznatljivim stilom, predstaviće svoje poetsko stvaralaštvo. Pesnikinje su članice Udruženja književnika Srbije i dobitnice domaćih i inostranih priznanja. Ivanka Radmanović je ovogodišnja dobitnica nagrade „Milan Rakić“ za knjigu poezije „Rajski kavez“, a Gordana Vlajić povelje „Blagodarje“ za ukupan doprinos kulturi, koje dodeljuje Udruženje književnika Srbije.

Ovo veče obeležiće i otvaranje izložbe fotografija pod nazvom DVA. Autori fotografija su multimedijalni umetnik Nemanja Vorkapić i muzičar Bogdan Zdjelar. Različiti koliko i njihove fotografije, mladi umetnici imaju želju da uvuku publiku u svet dualnosti i prikažu svoja dva dijametralno različita pogleda na ljudsko telo. Nemanja će se takođe predstaviti i instalacijom “Kad zatvorim oči vidim bolje”, a publika će imati priliku da uživa u koreografiji mlade pančevačke balerine Maje Golubović, kao i u muzici harfistkinje Sare Vlajić.

Program:

- Milosava Pavlović, Ivanka Radmanović i Gordana Vlajić

- Izložba fotografija “DVA”, umetnici Nemanja Vorkapić i Bogdan Zdjelar

- Balet, Maja Golubović, balerina i koreograf

- Muzika, Sara Vlajić, harfistkinja

Trg kralja Petra I 7
26101 Pančevo
Serbia
Petak, 12. Februar 2016 - 19:00