Sreda, 25. Maj 2016 - 19:00

Književno veče - Sećanja Šašija Ištvana

muzicka-skola

Knjiga „Šaši Ištvan – Sećanja” autora Milana V. Đukića biće predstavljena u sredu, 25. maja od 19 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”.

O profesoru klarineta i dugogodišnjem direktoru Muzičke škole Šašiju Ištvanu, kao i o oblikovanju knjige, govoriće urednik Milan Jakšić, dramski umetnik Miroslav Žužić i autor.

U programu će učestvovati i profesori Miodrag Simonović (flauta), Darko Armenski (klarinet, saksofon) i Milivoje Ilić (saksofon). Ovo izdanje koncipirano je iz tri dela. U prvom odeljku, u kome su zapisi Šašija Ištvana, može se pratiti njegovo muzičko obrazovanje, pedagoški rad, a potom i veliki trud kao direktora da pančevačkoj Muzičkoj školi stvori najbolje uslove za rad i omogući joj da napreduje. Drugi deo čine odlomci iz Monografije Muzičke škole „Jovan Bandur”, dok je poslednja celina, sadržinski veoma dragocena, oblikovana od sećanja saradnika i prijatelja prof. Šašija. Tekst obiluje fotografijama životnog puta Šašija Ištvana.

„Sećanja” su nedavno objavila Grafos internacional Pančevo, Istorijski arhiv Pančevo i Muzička škola „Jovan Bandur” Pančevo.

Sreda, 25. Maj 2016 - 19:00