Sreda, 7. Septembar 2016 - 18:30 - 19:30

Koncert Aleksandre Tajdić

 

Violinistkinja Aleksandra Tajdić (FMU, klasa prof. Ivane Aćimovski Žikić) održaće koncert u sredu, 7. septembra, od 18.30h u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Nastupiće uz klavirsku saradnju prof. Natalije Mladenović, a izvešće dela N. Paganinija, V. A. Mocarta, H. Vijetana i drugih autora. Kao gošća će nastupiti harfistkinja Sara Vlajić. 

Aleksandra Tajdić rođena je 1993. godine u Nju Džerziju (SAD). Osnovno muzičko obrazovanje stekla je u Muzičkoj školi „Jovan Bandur” u Pančevu u klasi prof. Borjane Stražmešterov, a srednju školu, sa najvišim prosekom, završila je u klasi prof. Sanele Blagojević kao đak generacije.

Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu upisala je 2012, gde je studije violine započela u klasi prof. Milutina Kosanovića, a sada ih završava u klasi prof. Ivane Aćimoski Žikić. U toku školovanja Aleksandra je imala brojne i zapažene javne nastupe u Muzičkoj školi, ali i u programima drugih organizatora; svirala je na svim koncertnim scenama u našem gradu. Nastupala je kao solista i kamerni muzičar u različitim kamernim ansamblima. Bila je član kvarteta „Arko” i „Maestozo”.

Sa uspehom se predstavila i na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima kao što su „Stringfest” u Sremskoj Mitrovici (III nagrada), Evroregionalno takmičenje „Alma Kornea Jonesku” u Temišvaru (dve III nagrade), Republičko takmičenje u Beogradu. Učestvovala je na raznim međunarodinim projektima i festivalima: Srbija u ritmu EvropeFreedom art festivalClassic Fest, Exploring roots and ways of cultural diversity in music...

Ulaz slobodan.

Vojvode Živojina Mišića 3
26000 Pančevo
Serbia
Sreda, 7. Septembar 2016 - 18:30 - 19:30