Petak, 15. April 2016 - 21:00

Koncert bendova Buč Kesidi i Mladi Džek

 

U petak 15. aprila u Apolo dvorani biće održan koncert popularnih lokalnih bendova i didžej afterparti. Jedan bend je pop trio, drugi bend je mračni grandž skup, a treći iznenađenje.

Bend Mladi Džek je nastao krajem 2015. godine i čine ga pančevačko-novobeogradsko-mirijevski momci koji su se sastavili nekom čudnom sudbinom. Muzika koju sviraju definisana je između grandža (grundge), nju vejva (new wave) i nekog art roka (art rock). Od ostalih izvođača pre svega, izdvaja ih scenski nastup, ekspresija i jaki socijalni tekstovi

Svoj ozbiljniji rad počeo je pridruživanjem bubnjara, Miloša Banovića, čime kreće rad u studiju snimanjem prve pesme „I wanna show you Srbija”. Spot za pesmu izašao je 9. marta, a koincidencija je da se datum poklopio sa godišnjicom velikog protesta u Beogradu 1991. godine. Iz benda poručuju da pesmu ne treba shvatiti kao strogo politički nastrojenu, da je ona mnogo veća i dublja predstava o mestu i vremenu u kom živimo.

Bend Buč Kesidi postoji od 2012. i svoj muzički pravac usmerili su ka indie rokenrolu. Imaju širok spektar muzičkih uzora, od Bitlsa do Arktik Mankiza, zatim od domaćih bendova od Jarbola, Eve Braun do Idola... Bend čine: Zoran Zarubica - bubanj i prateći vokal, Alen Duš - bas gitara i prateći vokal, Luka Racić - gitara i vokal.

 

Maksima Gorkog 6
26101 Pančevo
Serbia
Petak, 15. April 2016 - 21:00