Ponedeljak, 28. Januar 2019 - 19:00

Koncert Bojana Tirmenštajna i Vuka Dragičevića

Foto: KCP promo

U ponedeljak, 28. januara od 19 sati na sceni Kulturnog centra Pančeva biće održan koncert Bojana Tirmenštajna i Vuka Dragičevića.

Bojan Tirmenštajn je završio Srednju muzičku školu „Dr Vojislav Vučković” u Beogradu, u klasi prof. Ljubomira Polojca. Školovanje je nastavio u Pragu i Kijevu, gde je na Konzervatorijumu „P. I. Čajkovski” i diplomirao u klasi prof. V. I. Panteljejeva. Specijalizaciju je završio u Novom Sadu, u klasi prof. Ištvana Varge, a svoje usavršavanje nastavio je na Konzervatorijumu „P. I. Čajkovski” u Moskvi, u klasi prof. Natalije Sahovskaje. Jedan je od osnivača trija „Amorosso” i kamernog baroknog ansambla „Camerata di musica”. Nastupa kao solista i kamerni muzičar, a bavi se i pedagoškim radom. Status slobodnog umetnika dobio je 1996. godine.

Vuk Dragičević je rođen 1996. godine u Novom Sadu. Završio je Srednju muzičku školu „Josip Slavenski” u Beogradu, u klasi profesora Slobodana Milivojevića. Istakao se osvajanjem dva puta prve nagrade na Republičkom takmičenju, dva puta prve nagrade (IV i V kategorija) i jednom treće i druge nagrade (VI kategorija) na „Guitar Art festivalu”, prve nagrade na „Sarajevo Guitar Festu”, dva puta prve nagrade na Vojvođanskom festivalu, prve nagrade na „Subotica Guitar Festu”, prve nagrade na smotri talenata u organizaciji Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije, treće nagrade na 48. Međunarodnom takmičenju muzičke omladine (Jeunesses Musicales International). Trenutno je student četvrte godine FMU u Beogradu, u klasi profesora Srđana Tošića.

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Ponedeljak, 28. Januar 2019 - 19:00