Petak, 22. Januar 2016 - 20:00

Koncert Kanda, Kodža i Nebojša - Unplugged

koncert

 

U petak 22. januara, u dvorani Kulturnog centra Pančeva održaće se koncert krupe Kanda, Kodža i Nebojša sa početkom u 20h. 

Grupa Kanda, Kodža i Nebojša oformljena je u Beogradu 1991. godine u postavi Oliver Nektarijević (vokal), Rastko Lupulović (gitara), Vladislav Rac (bas) i Stevan Dimitrijević (bubnjevi). Nešto kasnije, grupi se pridružio Marko Petronijević (truba).

Grupa je skrenula pažnju već prvim demo snimcima, međutim ozbiljniji rad je počeo nakon Oliverovog povratka iz Amerike u leto 1993. KKN u sledećih nekoliko godina postaje jedna od najatraktivnijih beogradskih grupa, i to prvenstveno zbog sjajnih koncerata, a što je zabeleženo na prvom albumu “Guarda Toma!” (Metropolis, 1996.), koji je verno zabeležio vedru atmosferu ovih nastupa, uz dve studijske numere, “Priroda” i “Put za Tunu”. U leto 1996. grupu napušta gitarista Rastko Lupulović - u to vreme i veoma perspektivan glumac - koji se povlači iz javnog života, zamonašivši se u manastiru Dečani. Na njegovo mesto dolazi Ivan Topisirović (Fake Madonna’s Underwear, Superstar), dugogodišnji prijatelj grupe.

U novoj postavi, bend menja svoj muzički izraz u pravcu reggaea, a popularnost i kvalitet muziciranja benda napreduju krupnim koracima, što je rezultiralo drugim, u potpunosti studijskim albumom “Igračka plačka” (B 92, 1998.), koji, prema mišljenju i kritike i publike, spada u sam vrh srpske rok produkcije devedesetih. Na CD-u je kao šesti član potpisan i Rastko Lupulovic, zato što je učestvovao u stvaranju albuma. Ubrzo zatim dolazi do nove personalne promene, pošto Stevan Dimitrijević napušta grupu, te na upražnjeno mesto bubnjara dolazi Vladan Rajović (ex Superstar), koji svira i na sledećem CD-u “Become” (Free B92, 2000.). U decembru 1999. Rajović odlazi u vojsku, a njega za potrebe promocije albuma zamenjuje Dejan Utvar (Organja, Pozoriste sesira/Lira Vega, Kazna za Usi, Del Arno Band, Eyesburn, Partibrejkers). Kanda Kodža i Nebojša se u ovom sastavu povlače sa scene 2001.

Nakon pauze, bend je ponovo na okupu, ovoga puta u postavi: Oliver Nektarijević – vokal, Nikola Novaković – gitara, Nenad Pejović – gitara (Headstream, saradnja sa grupom Ventolin), Branislav Dragović – bas (Samostalni referenti) i Vladan Rajović – bubnjevi. Posle skoro dve godine rada i dvadesetak održanih koncerata u Srbiji, u maju 2005. izlazi album “Prekidi stvarnosti” (PGP RTS). Album je sniman i produciran u studiju Del Arno Benda u periodu oktobar 2004. – mart 2005., a koproducenti su bili Vladan Matić i članovi KKN.

Petak, 22. Januar 2016 - 20:00