Četvrtak, 27. Oktobar 2016 - 19:00 - 21:00

Koncert Mione Barbul i Dušana Savkovića

Koncert Mione Barbul i Dušana Savkovića biće održan u četvrtak, 27. oktobra, u 19 sati, u Kulturnom centru. 

Dušan Savković (1986, Beograd) je završio nižu muzičku školu na Ubu, a srednju u Valjevu. U toku školovanja je bio dobitnik je mnogih nagrada. Završio je osnovne studije na FMU u Beogradu u klasi prof. Ante Grgina (2010), a iduće godine i master studije u klasi prof. Ognjena Popovića i A. Grgina. Trenutno radi kao profesor klarineta u MŠ Davorin Jenko u Beogradu. Redovno nastupa u simfonijskom orkestru RTS-a, a nastupao je u orkestrima kao što su Beogradska filharmonija, Camerata Serbica i Stanislav Binički. Kao orkestarski muzičar je sarađivao sa dirigentima kao što su Bojan Suđić, Hose Callado, Clemens Shuldt, Premil Petrović, Adrian Leaper i mnogi drugi. Nastupao je u mnogim gradovima u Srbiji, kao i u Nemačkoj, Holandiji, Austriji, Bugarskoj i Crnoj Gori. Kao kamerni muzičar je sarađivao je sa istaknutim solistima kao što su O. Popović, Nenad Janković, Guy Porat, Nenad Vasić i Mihailo Samoran. Pohađao je majstorske kurseve kod profesora kao što su O. Popović, Gerald Pachinger, Pola Majer i Dejvid Grifits.

 

Miona Barbul (1989, Pančevo) je završila OMŠ Jovan Bandur u klasi prof. Ivana Dinića u rodnom gradu. Srednju muzičku školu je završila kod prof. Gabriele Dinić. Studije klavira je započela 2008. godine na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi prof. Zorana Jančića. Od 2009. godine je na FMU u Beogradu kod prof. Nataše Mitrović, u čijoj klasi je diplomirala (2012), a potom završila i master studije sa ocenom 10.

Osvajala je nagrade na mnogim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu – treću na Otvorenom takmičenju Davorin Jenko u Beogradu, drugu na Evroregionalnom festivalu Alma Cornea Ionescu u Temišvaru i treću na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu. Usavršavala se na kursevima Jurija Kota, profesora na Nacionalnoj muzičkoj akademiji u Kijevu. 

Dobitnik je stipendije Ministarstva prosvete, kao i nagrade grada Pančeva kao jedan od najboljih studenata toga grada. Kao solista i kamerni izvođač nastupala je u Beogradu, Vranju, Nišu, Belfortu (Francuska) i drugim gradovima. Učestvovala je na festivalu Boljšoj (Mokra Gora, 2014).

Nastupa kao saradnik Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije (svirajući čelestu). 

Pedagoškim radom je počela da se bavi 2010. godine u MŠ Josif Marinković u Vršcu, a nastavila je 2012. godine kao profesor klavira i klavirski saradnik u baletskoj školi Dimitrije Parlić u Pančevu.

Trenutno je na specijalističkim studijama na katedri za kamernu muziku u klasi prof. Tee Dimitrijević.

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Četvrtak, 27. Oktobar 2016 - 19:00 - 21:00