Ponedeljak, 30. Maj 2016 - 19:00

Koncert Pinter Katarina - violina

 

U ponedeljak, 30. maja od 19h, na sceni Kulturnog centra Pančeva biće održan koncert Pinter Katarine - violina. Na programu dela: J.S. Bach, N. Paganini, M. De Falla i W.A. Mozart.

Ostali učesnici su Nataša Srdić-Jahn - pijanistička pratnja, Emilija Đorđević - harfa, Jovana Kražić - violina i Bogdan Jovanović - violončelo.

Katarina Pinter rođena je 1994. godine u Beogradu. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u klasi profesorke Milene Milosevic u Muzičkoj školi „Jovan Bandur”, uz svesrdnu pomoc profesora Vladislava Bobića od 2010. godine. Od 2005 godine aktivno učestvuje na svim bitnim nadmetanjima koja se organizuju za mlade violiniste. Do danas je osbojila brojne nagrade na mnogim takmičenjima i festivalima.

Od 2008. godine svirala je u Vojvođanskom omladinskom kamernom orkestru sa kojim je nastupala u celoj Vojvodini. Godine 2012. je bila član gradskog orkestra „Jovan Bandur” sa kojim je imala više uspešnih koncerata u velikim dvoranama, između ostalog i u Kolarčevoj zadužbini.

Godine 2012. učestvovala je u međunarodnom projektu European Music Crossing pod pokroviteljstvom Evropske Unije, i stekla odgovarajući sertifikat.

Imala je preko trideset javnih nastupa,među kojima je najznačajniji nastup 2013. godine na koncertu Jovana Kolundžije, na kojem je nastupila kao gost ovog poznatog violiniste koji joj je pre nastupa odrzao masterklas. Na kraju školske 2012/2013. godine proglašena je za đaka generacije u Muzičkoj školi „Jovan Bandur” u Pančevu, a dobitnik je i diplome „Vuk Karadžić”.

Od 2013. student je Akademije umetnosti u Novom Sadu, prvo u klasi profesorke Evgenije Kravceve.

Od iste godine član je kamernog sastava „Nerazdvojni duo” sa Vanjom Radlovački, studentkinjom violine u klasi profesorke Marine Milić Apostolović, sa kojom je imala više uspeših nastupa u Novom Sadu. Godine 2014. je bila u klasi prof. Marije Špengler, a od iste godine je član Omladinske filharmonije NAISSUS. Od 2015. je u klasi prof. Miroslava Pavlovića, koncertmajstora Beogradske filharmonije.

Na kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta učestvuje u ansamblu koji prati predstavu „Seoska lola”.

Trenutno je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu član kamernog sastava koji čine Bogdan Jovanović - violončelo i Jovana Krazić – violina, kod prof. Aleksandra Tasića, i gudačkog kvarteta u klasi Aleksandre Krčmar – Ćulibrk.

Novembra meseca 2015. je pohađala master klas kod umetničkog direktora i dirigenta Kraljevske filharmonije Filipa Grinberga.

Katarina je do sada odrzala sedam solističkih koncerata, od kojih dva humanitarnog karaktera, 2014. za pomoc stradalima u poplavama i 2015. za pomoc učenicima Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Mara Mandić” u Pančevu.

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Ponedeljak, 30. Maj 2016 - 19:00