Četvrtak, 31. Mart 2016 - 19:00

Koncert Slobodan Milivojević - gitara

koncert

Srpski gitarista Slobodan Milivojević rođen je 1980. godine u Kninu. Diplomirao je klasičnu gitaru sa najvišom ocenom  na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Tošića. Dobivši punu stipendiju od Indijana Univerziteta u Blumingtonu (Indiana Statate University Bloomington USA), Slobodan završava gitaristički program najvišeg stepena postdiplomske koncertne prakse ‒prestižnu Artist diplomu, radeći sa prof.Ernestom Bitetijem repertoar za gitaru iz perioda devetnaestog i dvadesetog veka, dok je interpretaciju repertoara iz renesanse i baroka, kao i transkripcije dela Dž.Daulenda, R.Vizea, S.L.Vajsa i J.S.Baha za gitaru učio kod Najdžela Norta. Doktorske umetničke studije Slobodan završava 2015. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, pod mentorstvom  prof. Srđana Tošića.

Dobitnik je prve nagrade na desetom Latino‒američkom takmičenju (Competition in the Performance of Music from Spain and Latin America 2007),a iste godine osvaja prvu nagradu i na takmičenju „Indianapolis Musicale“. 

Umetnička aktivnost Slobodana Milivojevića obuhvata niz solističkih koncerata i resitala širom Srbije, kao i u inostranstvu (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjedinjene Američke Države, Norveška).  Njegov repertoar obuhvata veliki broj dela u rasponu od renesanse do muzike dvadesetog veka. Slobodan je aktivan i kao kamerni muzičar, a zapažene koncerte ostvaruje u gitarskom triu „Amikus“, zajedno sa gitaristima O.Grčakom i M.Janjićem.

Kao izvođač, član žirija i predavač redovno učestvuje na najznačajnijim gitarskim festivalima u zemlji i regionu ( Gitar art festival u Beogradu, Mladi virtuoz u Beogradu, Gitar open festivalu u Subotici, Vojvođanski festival klasične gitare u Novom Sadu, Letnji gitar art festival u Herceg Novom...)

Uporedo sa izvođačkom delatnošću Slobodan se uspešno bavi i pedagoškim radom. Od 2005. do 2008. godine predavao je gitaru kao asistent na Indijana Univerzitetu u Blumingtonu, od 2006. do 2008. godine radi i kao honorarni profesor na Frenklin koledžu u Indijanapolisu. Trenutno je profesor gitare u muzičkoj školi „Josip Slavenski” u Beogradu.

Program koji će biti izveden na koncertu u Kulturnom centru Pančeva, nastao je pod uticajem latino-američkih popularnih muzičkih  žanrova, i indentičan je programu koji je izveden na GITAR – ART festivalu u Beogradu 11.3. 2106.

PROGRAM:

1. Suite populaire bresilienne  Heitor Villa–Lobos (1887―1959) 

Mazurka ‒ Choro

Schottish ‒ Choro

2. Sonata I „Меxicanа“ Manuel Maria Ponce (1882―1948)

Allegro moderato    

Andantino affettuoso

Allegretto quasi serenata 

Allegretto un poco vivace

3. Suite populaire bresilienne Heitor Villa–Lobos (1887―1959)

Valsa–Choro

Gavota–Сhoro

4. Campero Astor Piazzolla (1921―1992)   

Romantico

Acentuado

 

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Četvrtak, 31. Mart 2016 - 19:00