Sreda, 8. Jun 2016 - 18:30 - 19:30

„Malac Genijalac” - Predstavljanje programa i tesiranje novih polaznika

 

U sredu, 8. juna od 18:30h u OŠ „Stevica Jovanović” biće predstavljen program mentalne aritmetike "Malac Genijalac", nakon čega će biti održano i testiranje novih polaznika.

Škola mentalne aritmetike “ Malac Genijalac ” predstavlja poseban program edukacije namenjen zdravom razvoju dečijeg mozga. Malac genijalac se zasniva Menar mentalnoj aritmetici, koja predstavlja provereni program razvoja mentalnih sposobnosti kod dece, a nastao je kao rezultat dugogodišnjeg rada psihologa, pedagoga i drugih stručnjaka iz oblasti edukacije i obrazovanja. Menar program mentalne aritmetike je jedinstven u Srbiji, potiče iz Istočne Azije i dugi niz godina je u širokoj upotrebi u više od 50 zemalja širom sveta.

Škola “ Malac Genijalac ” je posvećena deci, uzrasta od 4. do 12. godine života, jer se u tom periodu dečiji mozak se najviše razvija. Program rada se zasniva na korišćenju računaljke abakus, koja ima za cilj da aktivira obe moždane hemisfere. Nakon savladavanja rada na abakusu, deca postaju Malci Genijalci. U stanju su da obavljaju komplikovane računske operacije kao što su 235 + 64 + 361 – 97 + 196 – 98 = … bez ikakvih pomagala, isključivo misaonim putem, dajući tačan odgovor za par sekundi! Ovu sposobnost Malac Genijalac zadržava jednom zauvek jer mu ona ostaje tokom celog života.

Sreda, 8. Jun 2016 - 18:30 - 19:30