Nedelja, 31. Jul 2016 - 17:00 - 23:00

Manifestacija „U smiraj dana”

 

Manifestacija „U smiraj dana“ održava se svake godine poslednje nedelje jula meseca. Na svega 8 km od sela Dolova kod Pančeva, u zapadnom delu Specijalnog rezervata Deliblatske peščare, učesnici će imati priliku da uživaju u prizorima najlepšeg zalaska Sunca.

Skup posetilaca je ispred Crkve Svetog Vasilija Ostroškog u vikend naselju Leanka. Pešačenje šumom i dinama. Dužina staze oko 6 km. Upoznavanje sa florom i faunom Deliblatske peščare. Predviđen je dolazak do najviše tačke u ovom delu Peščare, gde će prisutni imati priliku da uživaju u zalasku julskog sunca.

U blizini se nalaze i lokacije na kojima su snimani filmovi “Ko to tamo peva”, “Varljivo leto 68.”, „Džingis Kan“, „Boj na Kosovu“ , “Besa”, „Lafajet“, „Sveto Mesto“ i još mnogi drugi spotovi i dokumentarni filmovi.

Po završetku šetnje, predviđena je poseta domaćinstava, gde će prisutni imati priliku da se upoznaju sa tradicijom i običajima ovog kraja, uz bogat kulturno-umetnički program i predstavljanje lokalnih udruženja, tradicionalnih proizvoda i domaće radinosti. U harmoniji sa prirodom, upoznaćete se sa tradicijom, zdravom hranom, mirisima lekovitog bilja, domaćim vinom i medom i barem na kratko biti ljudi prirode.

Nedelja, 31. Jul 2016 - 17:00 - 23:00