Ponedeljak, 13. Jun 2016 - 12:00

Mic po mic – mickasta spajalica Boke Kotorske i Pule

 

Predstavljanje knjige za decu „Mic po mic – mickasta spajalica Boke Kotorske i Pule”, Snježane Akrap Sušac i Feodore Gubaš Štifanić, održaće se u ponedeljak, 13. juna u podne u Gradskoj biblioteci, u okviru Bijenala umetničkog dečjeg izraza. 

Ilustracije za ovu knjigu nastale su u saradnji s polaznicima hrvatske nastave u Kotoru i Tivtu, koju je vodila profesorka Ana Šarčević, te u osnovnoj školi „Veli Vrh” u Puli na satima slobodnih aktivnosti iz likovne kulture, pod vodstvom profesorke Roberte Weissman Nagy.

U mickastom spajanju severnog i južnog Jadrana nastale su ilustracije za ovu slikovnicu. Deca iz Boke kotorske i Pule prva su čula priče i pjesme i poželela reči pretvoriti u slike. Spretno raspliću bajkovito i stvarno, radujući se igri riječi. Mic po mic i otvaraju se vrata čarobnog svijeta koji su izmaštale Feodora i Snježana. Gledati njihovim očima i igrati se njihovim riječima prava je radost kreacije. Svaka na svoj način otkriva kakva se to čuda događaju tu, odmah pored nas – kaže Ana Šarčević. 

Snježani Akrap Sušac i Feodori Gubaš Štifanić je ovo druga zajednička knjiga, nakon slikovnice „Mala zb(i)rka priča”, objavljene 2014. godine. Slikovnica je uvrštena u katalog hrvatskih izdanja za djecu i mlade, u sklopu predstavljanja Hrvatske na međunarodnom Sajmu dječje knjige u Bolonji 2015. godine. 

Nemanjina 1
26101 Pančevo
Serbia
Ponedeljak, 13. Jun 2016 - 12:00