Petak, 29. Januar 2016 - 12:00

Okrugli sto “Prava nacionalnih manjina na teritoriji grada Pančeva – perspektive”

logo

 

Okrugli sto na temu "Prava nacionalnih manjina na teritoriji grada Pančeva - perspektive" biće održan u petak, 29. januara u 12 sati u Sali 206/II Gradske uprave Grada Pančeva.

U pitanju je završna konferencija projekta “Skupština za sve” koji sufinansira Savet Evrope, a deo je projekta “Promocija ljudskih prava i zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi” koji sprovodi Savet Evrope i Evropska unija.

Na Okruglom stolu prisutnima će se obratiti Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, Tigran Kiš, predsednik Skupštine grada Pančeva, kao i predstavnik Saveta Evrope koji će predstaviti rezultate projekta “Promocija ljudskih prava i zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi”.

Milica Todorović, zamenica predsednika Skupštine grada Pančeva, predstaviće projekat „Skupština za sve“, a nakon nje prisutnima će se obratiti Jelena Stojković Sokolović, zaštitnica građana grada Pančeva.

U nastavku okruglog stola predviđeno je obraćanje predstavnika nacionalnih saveta bugarske, mađarske, makedonske, rumunske i slovačke nacionalne manjine, a okrugli sto biće završen diskusijom.

Projekat „Skupština za sve“ sprovodi se od sredine 2015. godine s ciljem da se što veći broj građana i građanki  - pripadnika mađarske, rumunske, bugarske, makedonske i slovačke nacionalne zajednice, informiše i bolje upozna sa mogućnostima da koriste svoj jezik u službenoj upotrebi u organima grada Pančeva, ali i da bi se podsticala i promovisala upotreba jezika nacionalnih manjina.

Petak, 29. Januar 2016 - 12:00