Nedelja, 22. Maj 2016 - 19:00

Omoljički Međunarodni festival folklora

U nedelju 22. maja, u 19 sati u Domu kulture u Omoljici biće održana kulturna manifestacija narodne igre i pesme pod nazivom ,,Nikoljdanski venac 2016".

Kao i svake godine do sada biće organizovan u formi festivala sa međunarodnim karakterom, gde će učestvovati folklorni ansambali iz Srbije i inostranstva, a ujedno će biti obeležen i praznik lokalnog Pravoslavnog hrama, slavu Svetog Nikolaja.

Tačno u 18 sati počeće defile svih učesnika festivala, dece i omladine odevenih u narodne nošnje,  koji će uz pesmu i muziku više orkestara i različitih narodnih instrumenata prošetati glavnom ulicom i centrom Omoljice. 

Na događaju će učestvovati četiri folklorne grupa domaćina KUD-a ,,Žisel", a nakon njih i gosti iz Srpskog ansambla KUD-a ,,Kruna,, Semarton Rumunija, KUD ,,Karadžić,, Loznica , KUD ,,Tamnava ,,Koceljeva, KUD ,,Laza Nančić,, Vršac, KUD ,,Ostrovo,, Kostolac, Udruženje banatskih Bugara Ivanovo-Banat, Tamburaški orkestar ,,Kovinski bećari,, i članovi Škole sviranja na klasičnim i tradicionalnim instrumentima pri KUD-u ,,Žisel". Ovim ,,Žiselovci,, zaokružuju i krunišu 6 godina vrlo posvećenog rada, ali i uspešnu prvu polovinu godine, koju je već obeležilo više nastupa. 

Trg Svetog Save 1
26232 Omoljica
Serbia
Nedelja, 22. Maj 2016 - 19:00