Četvrtak, 13. Oktobar 2016 - 20:00

Otvaranje Nova Festivala 2016.

 

PANČEVO – Drugi Nova Festival biće svečano otvoren u četvrtak, 13. oktobra, u Galeriji Milorada Bate Mihailovića sa početkom u 20 časova. Ovom prilikom će biti predstavljena izložba stripova Tonto Comics (Austrija), a biće priređen i muzičko-vizuelni performans Kvartet Bilitis „Different Trains" Steve Reich (Srbija). 

Sastav čine Ksenija Bašić – flauta, Iva Stanković – violina, Ana Klem-Aksentijević – viola i Milica Svirac – violončelo. 

Nova Festival ove godine održava se drugi put, od 13. do 15. oktobra, u organizaciji udruženja „KomunikArt” i partnerskih ustanova uz pokroviteljstvo Grada Pančeva, Austrijskog kulturnog foruma iz Beograda, Collegium-a Hungaricum-a, Ambasade Republike Slovenije i Opštine Kovin. Ulaz na sve festivalske programe je besplatan.

Festival se ove godine održava u tri grada, u Pančevu, Beogradu i Kovinu, a program festivala sastoji se iz dve celine: pratećeg programa, koji čini izložba stripova i muzičko-vizuelni performans, i centralnog muzičkog programa u okviru kojeg će nastupiti pet sastava iz Srbije, Slovenije, Portugala, Mađarske i Austrije, koji na najbolji način reprezentuju aktuelnu domaću, regionalnu i evropsku savremenu i avangardnu muzičku scenu.

Više informacija možete pronaći na Facebook stranici festivala.

Žarka Zrenjanina 4
26000 Pančevo
Serbia
Četvrtak, 13. Oktobar 2016 - 20:00