Utorak, 5. Jul 2016 - 20:00

Pančevačko kulturno leto: Monodrama ‚‚Lilika"

U utorak 5. jula, u 20 časova u dvorištu Narodnog muzeja Pančevo, u okviru programa pančevačkog kulturnog leta, biće odigrana monodrama „Lilika“ po tekstu Dragoslava Mihailovića, a u izvođenju talentovane Maje Nikolić.

Milica Sandić je devojčica u pubertetskim godinama koja se suočava sa odrastanjem. Ona raste u teškim uslovima: otac koji je nikada nije potražio i nerazumevanje koje dobija od majke i očuha.  Ali sve to nije važno zato što “Lilika sutra ide u Dom i Lilike više neće biti“.

Radnja se dešava u čika Andrinoj šupi za drva gde ona provodi vreme kada niko nije tu. Ona tu stvara savršen, magičan svet za sebe u kome je bezbedna. Veče pred odlazak u Dom Lilika deli svoju istinu intimno, smelo i iskreno. Priča priču punu suza i smejanja, a ne zna da je podelila sudbinu sa hiljadama drugih devojčica na svetu.

Namera ove predstave je da podstakne pojedinca da se osvrne oko sebe, da vidi napuštene i zaboravljene. Takav put niko sebi nije izabrao, on je nametnut. Treba i sami da pogledamo u sebe, kakvima su nas naši roditelji stvorili, možemo li i hoćemo li sutra biti bolji."

Ulaz je besplatan.

Trg kralja Petra I 7
26101 Pančevo
Serbia
Utorak, 5. Jul 2016 - 20:00