Četvrtak, 22. Septembar 2016 - 20:00 - 20:30

PANČEVO: 14. ETHNO.COM FESTIVAL – Hor „Zvuci u Jabuci“

14. Etho festival.com počinje u četvrtak, 22. septembra, u 20 sati, u dvorani Kulturnog centra, nastupom hora „Zvuci u Jabuci.

Inkluzivni hor „Zvuci u Jabuci“ čini dvadeset korisnika Doma „Srce u jabuci“, dvoje vaspitača (Olgica Ilić Mitevski – horovođa, i Ivan Karaklić – član hora, organizator gostovanja i PR) i dvadeset meštana sela Jabuka. Hor postoji već pet i po godina, uz stalno povećanje broja članova, repertoara i gostovanja hora. Do sada su učestvovali na mnogim manifestacijama, među kojima su „Pančevački dani duhovne muzike“ u Svetosavskom domu, Pančevo Film Festival, prateći program džez festivala u Kulturnom centru Pančeva, otkrivanje spomenika „Inkluzivno srce” na keju u Pančevu, festival „Srca u harmoniji“ u Novom Sadu, i mnoge druge.

Posebnu aktivnost hora čini saradnja sa eminentnim umetnicima, koji kroz svoja gostovanja u Domu pomažu horu da istanča svoj muzički ukus i „zanatski“ se unapredi. Horu su nekoliko puta dolazili u „radnu“ posetu Dragan Nikolić, braća Teofilović, Svetlana Stević (drugi put sa čitavom filmskom ekipom RTS-a, kako bi deo fima o svom umetničkom životu i radu snimila sa horom), etno-grupa muzičke škole „Mokranjac” sa svojom profesorkom Jelenom Ćetković (zajednički nastup u novosadskoj Sinagogi na međunarodnom festivalu „Hearts in harmony“), Vlada Nikić, Danka Stojiljković i drugi. U oktobru ove godine hor putuje u Nemačku, na mini turneju. Ova horska inkluzija uopšte nije iluzija, već se sve više razgranava – pružajući svoje grane i „preko grane“ – nastupima i u inostranstvu.

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Četvrtak, 22. Septembar 2016 - 20:00 - 20:30