Četvrtak, 14. Jul 2016 - 20:00

Poetsko veče GLUMCI – PESNICI

 

U dvorištu Narodnog muzeja Pančevo u četvrtak 14. jula u 20 časova Nebojša Ilić prirediće zanimljivo veče pod nazivom “Glumci – Pesnici” -  veče poezije koju su pisali glumci.

Glumci – Pesnici su prava ekskluziva, jer se ispostavilo da su glumci jako stidljivi kad je u pitanju njihova poezija i da toga zapravo nema mnogo. Kao da su pisali krišom, ne samo od drugih, već i od sebe. Oni koji stalno govore tuđe stihove i tuđe misli najčešće se ne usuđuju da objave svoje.

„Od kada tragam za ovim retkim biserima, polako shvatam da puno glumaca piše poeziju. To je tako prirodno, logično i daje neki novi uvid u te glumačke ličnosti” – objašnjava Nebojša Ilić.

Ljubiša Baja Bačić glumac Ateljea 212 u svojoj 63. godini objavio je zbirku pesama “Stena Gologlava”  i za nju dobio nagradu Miloš Crnjanski. Pavle Vuisić pisao je pesme na kafanskim salvetama, paklicama cigareta i ostavljao ih, ali ih nije ostavljala njegova supruga Mirjana. Čuveni Zoran Radmilović, na sceni duhovit, lucidan, artificijelan, pisao je pesme melanholične, pune sumnje u sebe, bolne, autentične. I veliki Molijer je bio glumac, i Šekspir...

UIaz je slobodan.

Trg kralja Petra I 7
26101 Pančevo
Serbia
Četvrtak, 14. Jul 2016 - 20:00