Utorak, 11. Oktobar 2016 - 19:30 - 20:00

Pozorišna predstava „Frenki i Džoni” Terensa Mek Nelija

Predstava pod nazivom „Frenki i Džoni” Terensa Mek Nelija biće igrana u utorak, 11. oktobra, u 19:30, u dvorani Kulturnog centra. Cena karte 600 dinara, sa popustom za zadnje redove 500 dinara. 

Radnja se dešava jedne subotnje noći između konobarice Frenki i kuvara Džonija nakon njihovog prvog ljubavnog sastanka. U tom susretu se otkriva njihova prošlost, uspesi, neuspesi, očekivanja, razočaranja, strahovi, mogućnosti novih početaka, ispitivanje značenja ljubavi.

Uloge: Sloboda Mićalović, Igor Đorđević.

REČ REDITELJA

„Frenki i Džoni” je aktuelan i neophodan komad, jer se svi ponašamo kao da smo samim rođenjem toliko emotivno povređeni da bi do kraja života trebalo od nečeg da se branimo sopstvenim iluzijama iza svojih štitova nedodirljivosti, a to neminovno vodi ka praznini. Ovaj komad govori o skidanju oklopa i gardova. O dozvoljavanju mogućnosti da budemo voljeni. O dozvoljavanju mogućnosti da budemo povređeni. Svi tražimo ljubav, ali da li smo sposobni da volimo? Ova partija šaha dvoje inteligentnih i atraktivnih, ali emocionalno osakaćenih ljudi, ipak je dirljiva jer oni pristaju da daju šansu vezi koja od starta izgleda osuđena na propast i osvajaju nas idejom da i „autsajderi“ mogu jednostavno uploviti u luku ljubavi. Jer, kao što Džoni kaže: „Nikada ne biraš ljubav. Ona bira tebe.”

 

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Utorak, 11. Oktobar 2016 - 19:30 - 20:00