Utorak, 1. Novembar 2016 - 19:30

Pozorišna predstava „Pijani” Ivana Viripaeva

 

Predstava pozorišta „Atelje 212", pod nazivom „Pijani” Ivana Viripaeva, biće igrana u utorak, 1. novembra, u 19:30, u dvorani Kulturnog centra. Cena karte je 1000 dinara, sa popustom za zadnje redove 800 dinara. 

Uloge: Marta Bjelica, Nebojša Ilić, Jelena Đokić, Isidora Minić, Bojan Žirović, Svetozar Cvetković, Dara Džokić, Nenad Ćirić, Branka Šelić, Vuk Jovanović, Dejan Dedić, Branislav Trifunović. 

Najnovija drama jednog od trenutno najizvođenijih ruskih i evropskih savremenih dramskih pisaca Ivana Viripaeva smeštena je negde na Zapadu, u nekom od današnjih velegrada, gde je 14 likova (bankari, menadžeri, dobrostojeći sloj savremenih tehnokrata i intelektualaca, plus jedna prostitutka), zbog različitih razloga i povoda, pijano. Međutim, to pijanstvo je samo maska, preko koje oni mogu da se osmele i kažu istine koje čak ni sami sebi ne smeju trezni da priznaju, istine koje otkrivaju koliko besmisleno, ništavno i podlo žive. U tom „kolektivnom monologu“ neki od njih ipak dolaze do saznanja, da na svetu postoji i nešto drugo, nešto zbog čega vredi živeti, a to su ljubav i nada.

 

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Utorak, 1. Novembar 2016 - 19:30