Subota, 9. April 2016 - 12:00 - Subota, 30. April 2016 - 14:00

Pozorišni matine subotom za decu

Pozorišni matine za decu, koji se održava subotom, počeće u subotu, 09. aprila, u 12 sati, i trajaće do subote, 30. aprila. 

U okviru pozorišnog programa biće odigrane tri dečje predstave, "Predstava za decu „Sunđer Bob”, „Čarobnak iz Oza”, Frenk L. Baum", „Mačak u čizmama”. Sve tri predstave počeće u 12 sati, i to "Sunđer Bob" u subotu, 9. aprila, "Čarobnjak iz Oza" u subotu, 16. aprila, i "Mačak u čizmama" u subotu, 30. aprila. 

  Predstava za decu „Sunđer Bob” 

 

Lignjoslav je nabavio najnoviji „Faj fon” koji ima neverovatne mogućnosti, njegova jedina želja je da se osami i da se posveti svojoj novoj zanimaciji. Sunđerko Bobiša je uveren da je Lignjoslav usamljen i zato reši da ga zabavi i natera da se igra sa njim i Patrikom. Lignjoslav koji više ne može da trpi insistiranje prijatelja reši da uz pomoć svog najnovijeg „Faj fona” pobegne što dalje, u budućnost. Njegov plan da pobegne što dalje od prijatelja neće biti uspešan. Veliko razočarenje ga čeka kada vidi svoje drugare koji su u potpunosti zaboravili da se igraju. Postali su poput zombija koji svo slobodno vreme provode igrajući virtuelne igre. Lignjoslav reši da ih vrati na pravi put tako što započinje igru uz pomoć mašte. Na ovom zabavnom putovanju Lignjoslav će i sam naučiti koliko je igra uz pomoć mašte i drugara bitna. 

Uloge: Nemanja Živković Filip Radojković Petra Dimitrijević 

  Predstava za decu „Čarobnak iz Oza”, Frenk L. Baum 

 

Jednog dana ciklon odvodi devojčicu Doroti i njenog psa Totoa iz Kanzasa u čudesnu zemlju Oz. Tamo upoznaje galeriju različitih likova kao što su Severna Čarobnica, Strahinja Strašilo, Gvozden – limeni drvoseča, Krunoslav Lavić – Lav. Oni joj postaju prijatelji i saputnici ka zamku misterioznog Čarobnjaka iz Oza, jer je on jedini koji može da vrati Doroti u Kanzas, a njenim drugarima ispuni snove o kojima sanjaju čitav život. Čarobnjak, međutim, traži od njih da zauzvrat unište Opaku Zapadnu Vešticu. Pred družinom je težak zadatak bez čijeg rešenja ne mogu da računaju na pomoć Čarobnjaka. 

Uloge: Marina Vodeničar Milena Predić Jovan Popović Ksenija Perduh Miroslav Žužić Branislav Radovanović Srboljub Bošnjak 

  Predstava za decu „Mačak u čizmama”, Igor Bojović 

 

Poznаtu bаjku o mаčku u čizmаmа publici izlаžu tri mišićа iz špаjzа. U odnosu na čuvenu bajku Šarla Peroa najveća izmena učinjena je pomeranjem perspektive i davanjem uloge naratora šašavoj družini miševa-glumaca. Vrhunac ove predstave zasnovane na interaktivnom odnosu glumaca i publike događa se u sceni nadmudrivanja ogromne lutke Diva i Mačka. Tada komad postaje pravi audio-vizuelni spektakl. Autorsku muziku za predstavu radio je Aleksandar Lokner, dok je song „Diva” komponovao Ivаn Aleksijević. 

Uloge: Jovan Popović Jelena Đulvezan Alisa Lacko Branislav Radovanović

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Subota, 9. April 2016 - 12:00 - Subota, 30. April 2016 - 14:00