Utorak, 9. Avgust 2016 - 20:00

Predstava „Ostrvo“ po romanu Meše Selimovića

predstava

 

U utorak 9. avgusta u 20h u dvorištu Narodnog muzeja Pančevo biće odigrana duodrama „Ostrvo“ prema romanu Meše Selimovića, a u izvođenju Ivane Terzić i Bratislava Jankovića. Ulaz je besplatan.

Roman „Ostrvo“ napisan je pre više od 40 godina, ali ne gubi na aktuelnosti jer obrađuje bezvremenske teme. Meša Selimović kroz dvoje protagonista Ivana i Katarinu, bračni par koji živi na ostrvu, vrlo vešto, svedenim sredstvima, navodi na upitanost o ličnim granicama, otuđenosti, slobodi, smislu postojanja, ljubavi, odnosu prema bližnjem itd.

Globalni trend inscenacija klasičnih romana već neko vreme aktuelan je i u Srbiji. Postavljanje ovog dela Meše Selimovića na scenu predstavlja poseban pozorišni kuriozitet, jer nikada do sada nije izvođen. 

Dramatizaciju romana, oblikovanu u duodramu, uradili su glumac Bratislav Janković i glumica Ivana Terzić, koji zajedno čine autorski tim ove predstave.

Predstava je realizovana u koprodukciji Narodnog pozorišta Priština i Šabačke industrije kulture, udruženja koje se bavi unapređenjem savremenog umetničkog stvaralaštva i razvojem kreativnosti i inovativnosti mladih umetnika.

Trg kralja Petra I 7
26101 Pančevo
Serbia
Utorak, 9. Avgust 2016 - 20:00