Utorak, 19. April 2016 - 19:30 - 21:00

Predstava „Tri klase i gospođa Nušić” Vladimira Đurđevića

Predstava Beogradskog dramskog pozorišta "Tri klase i gospođa Nušić, Vladimira Đurđevića, biće održana u utorak, 19. aprila, s početkom u 19:30 časova, u dvorani Kulturnog centra. 

NAJ – značajniji, popularniji, omilјeniji, poznatiji … srpski komediograf Alkibijad Nuša alijas Ben Akiba alijas Branislav Nušić (Beograd, 20.10.1864 – Beograd, 19.1.1938), spada u onu iznimnu vrstu pisaca o kojima svi sve znaju, čije sentence (replike, zapisi) su ušli u žargon, a likovi o kojima je pisao postali nepresušan izvor različitih stilskih figura (metafora, paradigma…) u svakodnevnom životu svih slojeva društva.

 

Reč rediteljke:

„Valјa odmah reći da „Tri klase i gospođa Nušić“ nisu dokumentaristički ( ili istorijski ) komad. Istorijski fakti (i ličnosti ) jesu poslužili Đurđeviću, ali da stvori originalnu priču, priču koja nije opterećena podacima već je plodotvorna za pozorišnu IGRU. U toj igri Branislav Nušić se sreće sa likovima koje će kasnije proslaviti njegove drame i živi na pozorišnim daskama gotovo kao lik iz neke od tih drama. Vladimir Đurđević pravi omaž velikom piscu tako što ga pušta da živi „ glavom, bradom i brkovima“ u nečemu što jeste nalik na njegov (Nušićev) komad.” 

Uloge: Daniel Sič Slobodan Boda Ninković Sandra Bugarski Paulina Manov Đurđević Andrija Kuzmanović Jelisaveta Orašanin

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Utorak, 19. April 2016 - 19:30 - 21:00