Subota, 19. Mart 2016 - 12:00

Predstava za decu „Balada o Katici Prljavici”

predstava

 

Predstava ,,Balada o Katici prljavici’’ je dečija predstava pravljena za uzrast od 3 do 10 godina. Ovo je priča o devojčici, Katici, koja ne voli da se kupa i pere zube. Jede samo slatkiše. A kada dođe u park, ne voli da čeka red za tobogan ili ljuljašku, ved štipa i šutira drugu decu. Sa druge strane su dečak Đura i devojčica Mima, koji su lepo vaspitana i dobra deca. Kada Katica shvati da niko neće da se druži sa njom, i da je niko ne zove na rođendan, pomisli da nešto loše radi... Deca iz publike joj pomognu, i objasne kako treba da bude dobra i uredna. Kraj predstave je Mimin rođendan, na koji su pozvani i akteri i publika, i svi se na kraju lepo provedu, uz pesmu i đuskanje. Katica je sretna, jer je prvi put pozvana na nečiji rodjendan, i jer, konačno ima drugare...

Ovo je interaktivna predstava sa pesmama za decu. Ali ono što je najvažnije, ona je edukativna. Kao pisac ovog teksta, kao neko ko igra dečije predstave skoro deset godina, a pre svega kao roditelj dvoje dece, svesna sam da je edukacija veoma bitna našoj deci, i zbog toga je upravo to i tema predstave. Kada su deca dobra, a kada ne, šta ne treba raditi, kako se ponašati u komunikaciji sa drugom decom... To su najbitnije teme ove predstave, naravno, uvijene u zabavni dijalog i songove. Smatram da je i veoma bitno da predstava bude interaktivna, odnosno da i deca učestvuju u predstavi. Oni se lepo zabave, a i oslobode na taj način.

Uloge: Marija Veljković - „Slagalica”, „Vojna akademija”, Peđa Damnjanović - Happy TV, „Kung fu panda”, „Malci”, Bojana Ordinačev - „Jelena”, „Urgentni centar”,„Moj rođak sa sela”.

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Subota, 19. Mart 2016 - 12:00