Subota, 20. Februar 2016 - 12:00

Predstava za decu „Sto mu gromova, postao sam majka”

predstava

Predstava „Sto mu gromova, postao sam majka” rađena je po tekstu Olivere Jelkić, a režiju potpisuje Dragan Ostojić, glumac Narodnog pozorišta iz Kikinde. U pitanju je prva, u celosti lutkarska, predstava Dečijeg pozorišta „Lane“. Izuzetno duhovita stilizacija života na dnu mora, uz pomoć slikovitih origami lutaka, ali i uz specijalne svetlosne efekte, doprinosi da predstava izaziva punu dečiju pažnju, osmehe i radoznalost.  

Radnja predstave smeštena je na dno mora, a u središtu je topla priča o morskim konjićima koji se po prvi put suočavaju sa trudnoćom i promenama koje ona donosi. Kako je kod morskih konjića mužjak taj koji nosi i „rađa“ mlade, situacija se znatno usložnjava i komlikuje. Zapravo, kroz život morskih konjića, personifikovan je ljudski život. Osim morskih konjića, deca će se upoznati i sa drugim ribama, čak i jednom vrlo opasnom. Posejdon će ih sigurno iznenaditi i nasmejati.

Gledajući ovu predstavu, uživaćete u odličnim songovima koje je za ovaj komad komponovala Svetlana Milić, kao i u živopisnoj scenografiji koju potpisuje Milan Vujić. Za kreaciju i izradu lutaka zaslužan je origami majstor Jovan Isakov. Predstavu odlikuju iskrene emocije i sjajan scenski pokret glumaca.

U ovom komadu animacija lutaka poverena je glumačkom ansamblu koji broji sedam glumaca, a to su Gordana Rauški, Jovana Popov, Teodora Stankov, Aleksandar Maletin, Kornel Ekreš, Milan Vujić i Aleksandar Krulj.

Predstava je namenjena deci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Predstava traje 35 minuta.

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Subota, 20. Februar 2016 - 12:00