Utorak, 13. Oktobar 2015 - 19:30

Promocija romana Olgice Marinković „Jelena“

olgica-marinkovic

 

U utorak 13. oktobra u 19:30 časova u Gradskoj biblioteci Pančevo, održaće se promocija romana Olgice Marinković „Jelena“.

Istinita priča o golgoti jedne hrabre banatske žene u vihoru II svetskog rata. O knjizi će govoriti - Jasmina Stojčić, profesorka francuske književnosti i autorka.

„…Čim je prvo prolećno sunce počelo da topi sneg sa Karpata, spakovala je svoj dragoceni zavežljaj, čvrsto ga prigrlila i pogledala Ivana. Neizgovorene reči ljubavi, rastajanja i neizvesnosti lebdele su i mešale se sa prohladnom izmaglicom. Okrenula se i žurno uputila ka Neri, prema neobeleženom graničnom prelazu. Zagazila je u nabujalu reku i dok su joj se brzaci uplitali oko stopala i ledene iglice zabadale u butine, Jelena je u tišini i sa bolnom grimasom na licu, pokrivajući šakom bebina usta, grabila na drugu obalu, izmičući pogledima naoružanih graničara.“

Olgica Marinković je rođena 1962. u Vršcu, u porodici prosvetnih radnika. Prvi roman „Pogled iza vrata bez kvake“ autobiografsko je delo kojim je označila početak spisateljske karijere. Usledila je „Jelena“, roman kojim je oživela sećanje na svoju baku i njenu životnu golgotu. Dok prikuplja materijal za monografiju zaboravljenog vršačkog sirotišta, očekuje objavljivanje trećeg romana „Evine sveske“. Živi i radi u Zemunu.

Nemanjina 1
26101 Pančevo
Serbia
Utorak, 13. Oktobar 2015 - 19:30