Subota, 12. Mart 2016 - 12:00 - 16:00

Radionica o Evropskom volonterskom servisu

kompas

Kompas - Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side i Grupa "Hajde da..."  u subotu 12. marta organizuju radionicu o Evropskom volonterskom servisu , koja će se održati u Domu omladine Pančeva.

Evropski volonterski servis, poznat pod skraćenicom EVS, deo je programa za mlade Evropske komisije pod nazivom Erasmus+. Radionica se održava u Domu omladine u prostoriji Omladinskog resursnog centra u subotu 12. marta sa početkom u 12 časova i traje 4 sata.

Na samoj radionici će se na kreativan i interaktivan način detaljnije objasniti šta je Evropski volonterski servis; koji su koraci odlaska na EVS; kako naći pravu organizaciju iz EU; kako popuniti biografiju i motivaciono pismo; dosadašnja iskustva EVS volontera; koji su sve troškovi pokriveni, kako izgleda volontirati u EU i još puno drugih pitanja i odgovora. 

Ako imate između 17 i 30 godina i želite da probate nešto novo i drugačije ,putujete, upoznate novu kulturu, steknete nove prijatelje, naučte nešto novo i steknete iskustvo na malo drugačiji način, pomognete lokalnoj zajednici i budete aktivni deo iste ova radionica je odlična prilika za vas.

Prijave su otvorene do 10. 3. i vrše se popunjavanjem upitnika na linku: https://goo.gl/WqvZ3P

Radionicu će voditi aktivistkinja Milena Milošević koja je na EVSu provela godinu dana u Bratislavi.

Za više informacija možete pisati na mejl [email protected] ili se obratiti putem fejzbuk stranice organizacije.

Svetog Save 10
Pančevo
Serbia
Subota, 12. Mart 2016 - 12:00 - 16:00