Ponedeljak, 7. Septembar 2015 - 19:00 - Ponedeljak, 28. Septembar 2015 - 21:00

Septembarski "Dani makedonske kulture"

Manifestacija pod nazivom "Dani makedonske kulture" održava se svake godine u septembru

 

 

Peto izdanje projekta pod nazivom "Dani makedonske kulture" počeće prvom u nizu književnih večeri, u ponedeljak, 7. septembra, od 19 sati, u Domu kulture Glogonj.

"Dani makedonske kulture" se tradicionalno organizuju svakog ponedeljka u septembru, s glavnim ciljem da neguju i očuvaju kulturu Makedonaca u Pančevu, Glogonju, Jabuci i Kačarevu, gde je njihova najveća koncentracija. 

Nakon otvaranja, književni susreti će se održavati svakog narednog ponedeljka, pa će se druženja nastaviti u Jabuci (14. septembar), Kačarevu (21. septembar), i Pančevu (28. septembar). Najavljen je dolazak pesnika Ilije Betinskog, Miljurka Vukadinovića, Biljane Andonov Doneski, Iskre Peneve, Valentina Mika, Janka Voinovića. 

Manifestacija će biti zatvorena izložbom istaknute makedonske likovne umetnice Ive Josifove, koja će biti priređena 29. septembra, u Domu kulture Glogonj. Izložba će biti otvorena sedam dana.  

Projekat realizuje Dom omladine Pančevo u saradnji sa Pokrajinskom vladom, Sekretarijatom za kulturu i Sekretarijatom za nacionalnu zajednicu, Nacionalanim savetom makedonske nacionalne zajednice u Srbiji i Udruženjem književnika Srbije.

Jelena Katana

 

Ponedeljak, 7. Septembar 2015 - 19:00 - Ponedeljak, 28. Septembar 2015 - 21:00