Petak, 8. April 2016 - 20:00 - 23:00

Solistički koncert Danke Stojiljković

Mecosopran Slobodanka Danka Stojiljković održaće solistički koncert u petak, 8. aprila, s početkom u 20 sati, u dvorani Kulturnog centra. 

U Srbiji postoji još velikih umetnika i boraca za kulturu o kojima se vrlo malo piše i daje prostor u medijima, a oni i dalje opstaju verni kvalitetu koji nose u sebi, svesni svoje misije očuvanja tradicije i lepote našeg nacionalnog kulturnog blaga. Jedna od takvih malobrojnih, a velikih umetnika je i Slobodanka – Danka Stojiljković.

Danka Stojiljković je imala tek 14 godina kada je u izvornoj muzici prepoznala lepotu i snagu, i našla svoje mesto najpre u grupi pevača, a kasnije i kao solista, u „Abraševiću”, „Stanku Paunoviću” i „Jedinstvu”. Svojim mecosopranom Danka Stojiljković nije osvajala samo publiku već i stroge kritičare, pa je 1990. godine bez po muke dobila stalni angažman u ansamblu „Kolo”. Već sledeće godine položila je audiciju za radio pevača, i to kod legende naše narodne muzike Žarka Milanovića, a zatim je počela da snima trajne snimke za Radio Beograd. 

Zbog njene izvanredne muzikalnosti sastavni deo njenog repertoara čine najlepše pesme srpske i ruske tradicije. Njen fascinantni baršunasti glas svojim magičnim prelivima odvešće vas u čarobni svet srpske i ruske duše, široke ravnice i stepe koja tako snažno odjekuju u našim srcima. Želimo da na kraju ovog koncerta osetite da ste dotakli esencijalnu radost i lepotu, te dragocene i retke darove na putu traganja za smislom života. 

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Petak, 8. April 2016 - 20:00 - 23:00