Četvrtak, 17. Avgust 2017 - 19:30

"SVAKA DOBIJA" – kratke priče za dugo sećanje

U okviru Pančevačkog kulturnogt leta, u četvrtak, 17. avgusta 2017, u 19:30, Biblioteka grada Pančeva će organizovati promociju knjige “Svaka dobija”, autora Dimitrija Bukvića, novinara i sociologa.

Novinarski autentične, sa likovima i događajima koji su sociološki precizno “konstruisani”, kratke priče iz zbirke “Svaka dobija”, čitaoci će dugo pamtiti.  "... novinari početnici, pljačkaši grobova, pitomci popravnih domova, muzikanti, narkomani, prevaranti, napušteni klinci i ostavljeni očevi promiču kroz zbirku “Svaka dobija” Dimitrija Bukvića u pokušaju da učine nešto, da se konačno u sudbinskoj lutriji izvuče i njihov broj kako bi, usled tog dobitka, konačno prestali da budu ono što im je sudbina namenila..." - Vladimir Arsenić.

Duhovitim i gorkim pričama, iščašenim a realnim događajima, laserski precizno “kadriranom” svakodnevnicom ... , Dimitrije Bukvić čitaocima omogućava nesumnjivo vredno književno putovanje uz istovremeno rasanjivanje nad stvarnošću koju gledamo, a previđamo. 

Dimitrije Bukvić je svojim kratkim pričama pobeđivao na domaćim književnim festivalima: "Srpsko pero" (Jagodina, 2013), Narodna biblioteka Bor (2013), Konkurs u Apatinu (2014) i Konkurs "Stevan Sremac" (2. nagrada za priču "In memoriam", iz zbirke "Svaka dobija", 2017).

Gost promocije biće Mladen Vesković, književni kritičar, esejista i urednik, a moderator Gordana Vlajić, književnica. 

Nemanjina 1
26101 Pančevo
Serbia
Četvrtak, 17. Avgust 2017 - 19:30