Subota, 29. Oktobar 2016 - 19:00 - 21:00

Svečani koncert povodom 70.godina postojanja mađarskog kulturno-umetničkog društva Šandor Petefi iz Pančeva

Svečani koncert povodom 70.godina postojanja mađarskog kulturno-umetničkog društva Šandor Petefi iz Pančeva biće održan u subotu, 29. oktobra, u 19 sati, u dvorani Kulturnog centra. 

Gosti: 

Folklorni ansambl Szarkaláb Kluž (Rumunija)

Ansambl RKUD Jedinstvo Pančevo 

Dečiji folklorni ansambl MKUD Aron Tamaši iz Vojlovice

 

MKUD „Šandor Petefi“ je osnovan u Pančevu 1946. godine, kao prirodni naslednik mađarskog pevačkog društva Gromon Deže, najstarijeg kulturno-umetničkog udruženja, koji je istorijski evidentiran u gradu. 

Tokom tog dugog niza godina, u prostorijama druđtva, u zemlji i u inostranstvu bilo je nebrojeno najrazličitijih programa i projekata koji su sprovedeno u delo, i u svakom je, predstavljano Pančevo u svom sjajnom kulturnom bogatsvu.

Po našoj evidenciji, u ovom periodu, održano je preko 2.000 predstava, javnih nastupa značajnih i manje značajnih društava, pretežno iz oblasti kulture i sačuvanja istorijskih nasleđa, kao i ličnosti iz oblasti kulturnih tvorevina, izložbi, društvenih manifestacija i večeri lepih umetnosti, dramskih programa, koncerata, prezentacija novih knjiga...

Dugogodišnji poslenici kulture našeg grada, istinski volonteri, multikulturalni i ponosni na naše Pančevo, šaroliko i kulturno bogato!

Na Svećanoj akademiji 29. oktobra, pored članova našeg društva, nastupiće i gosti: folklorni ansambl „Szarkaláb", Kluž- Rumunija, ansambl RKUD „Jedinstvo" Pančevo, dečiji folklorni ansambl MKUD „Aron Tamaši" iz Vojlovice. U očekivanju je da će ukupno nastupiti (na bini, ali ne istovremeno) oko 70 ljudi.

Dobrodošli na 70. rođendan!!!

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Subota, 29. Oktobar 2016 - 19:00 - 21:00