Subota, 16. April 2016 - 21:00

Vlada Krnetić Kvintet

U subotu, 16. aprila od 21 čas u dvorani „Apolo” Doma omladine Pančevo, biće održano džez veče uz kvintet koji vodi renomirani izvođač Vlada Krnetića.

Vlada Krnetić – Truba Sava Ramijanc – Bas Aleksandar Jačimović – Saksofon Milovan Paunović – Klavir Luka Jovičić – bubanj

Vladimir Krnetić rođen je 1963. godine u Beogradu. Nižu muzičku školu klavira završio je u školi „V. Vučković“, a potom upisao muzičku školu „Stanković“, odsek za trubu, kod profesora A. Strnada. Nakon srednje muzičke škole upisao je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu kod profesora D. Angelova, gde diplomira 1988. godine. Posle završetka studija klasične muzike nastavlja dalje usavršavanje na džez akademiji u Gracu. Tokom studija postaje stalni član džez orkestra Radio televizije Beograd gde ostaje do danas kao trubač i solista Big Benda RTS. Kao član Big Benda i malih sastava u Beogradu i inostranstvu, sarađuje sa brojnim poznatim džez muzičarima, kao što su: Duško Gojković, Stjepko Gut, Bora Roković, Vilson De Oliveira, Klark Teri i mnogi drugi. Kao studijski muzičar takođe sarađuje sa brojnim domaćim pop i rok muzičarima i sastavima. Zajedno sa prijateljima iz džez orkestra, 1998. godine osniva JazzSence kvintet sa kojim i danas nastupa. Osnivač je odseka za džez muziku u muzičkoj školi „Stanković“, gde je predavao džez trubu. Godine 2003. postaje redovan član Udruženja muzičkih umetnika Srbije. Od 2005. godine aktivno sarađuje sa muzičkom akademijom „Tibiskus“ u Temišvaru u Rumuniji.

ULAZ SLOBODAN

Maksima Gorkog 6
26101 Pančevo
Serbia
Subota, 16. April 2016 - 21:00