Ponedeljak, 25. April 2016 - 19:00 - 22:00

Završni koncert klarinetskog masterklasa dr Ognjena Popovića

Studenti klarineta muzičkih akademija, srednjih muzikih škola iz regiona održaće završni koncert klarinetskog masterklasa dr Ognjena Popovića u ponedeljak, 25. aprila, na sceni Kulturnog centra. 

Ovogodišnji internacionalni masterklas za klarinet „Čardak” će se održati od 18. do 25. aprila na Čardaku u Deliblatskoj peščari, i po drugi put će okupiti najtalentovanije mlade klarinetiste iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Kipra. Svoju veštinu sviranja klarineta i bogato umetničko iskustvo će sa učesnicima masterklasa podeliti Ognjen Popović, profesor na FMU u Beogradu, i Andžej Maevski, solo klarinetista Norveške državne opere iz Osla.

Gost na masterklasu će biti i predstavnik Yamahe, ekspert za klarinete, gospodin Isawo Miyachi (Japan). Polaznici će na prezentaciji 19. i 20. aprila imati prilike da se upoznaju sa najnovijim modelima klarineta marke Yamaha. Pored Yamahe, podršku će ove godine pružiti i Mitros music iz Beograda.

Masterklas će biti svečano završen koncertom 25. aprila u 20h  u Kulturnom centru Pančeva, na kojem će nastupiti svi učesnici masterklasa.

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Ponedeljak, 25. April 2016 - 19:00 - 22:00