• Besplatne karte za plesnu predstavu „Panonska saga”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U četvrtak, 25. januara u dvorani Kulturnog centra Pančeva od 20 sati biće izvedena savremena igračka predstava „Panonska saga” u produkciji DDT – kreativnog centra za pokret iz Pančeva.

    Inspiracija za novu plesnu produkciju potiče iz dva poznata književna dela: „Mali princ”, najpoznatija novela francuskog pisca Antoana de Sent Egziperija iz 1943. godine i „Panonska saga”, delo poznatog pisca Predraga Adamova iz 1986. godine.

    Osnovna tema plesne predstave jeste priča o usamljenosti, koja potiče još iz detinjstva i nedostatka ljubavi i podrške u porodici. Porodica, o kojoj Predrag Adamov piše u svom delu, a koja je u današnje vreme izgubila na značaju, sa jedne strane, i priča o nerazumevanju i usamljenosti Malog princa, koja je univerzalna i globalna.

    Kompozitor jeVladimir Antonov, dok je koreografiju, dramaturgiju i režiju radila Pančevka Tijana Malek i Katarina Stojković. Predstavu izvode Jakša Filipovac, Stefan Veselinović i Katarina Stojković.Kostime je radila Slobodanka Bosio Olar.

    Projekat su podražali Ministarstvo Kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Pančevo i Institut za umetničku igru iz Beograda.

    U četvrtak, 25. januara u dvorani Kulturnog centra Pančeva od 20 sati biće izvedena savremena igračka predstava „Panonska saga” u produkciji DDT – kreativnog centra za pokret iz Pančeva.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]