• Danas je Svetski dan radija: Srbiji sledi digitalizacija

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Svetski dan radija obeležava se danas širom sveta, a Srbija ovaj datum dočekuje sa 280 radio-stanica sa dozvolama za rad, podatak je REM-a.  

    Istraživanja slušanosti, koja su tokom prošle godine rađena u svetu, pokazala su da građani imaju poverenje u ovaj medij i da uprkos novim tehnologijama slušanost radija u Americi i zapadnoj Evropi raste. Kada je reč o našoj zemlji, predsednica jedinog Udruženja radio-stanica RAB Srbija Maja Rakovic, koja je i vlasnica beogradskog Naxi radija, izjavila je da naše radio-stanice spremno prihvataju sve ono što donose moderne tehnologije i savremeno doba, pa tako popularnost radija i u Srbiji raste.

    – Svetski radijski formati, najsavremeniji softveri i moderna tehnika za emitovanje programa naša su sadašnjost. Srećna sam što svi prepoznaju potencijal radija i što je ovo medij koji ima mogućnost da raste još više – kaže Maja Rakovic.

    Ona podseća da  radio nije, kako se prognoziralo, ugrozila pojava televizije ili interneta, te je u tome njegova snaga.    
    – Istraživanja pokazuju da danas ljudi slušaju radio više nego ikada, zahvaljujući pametnim telefonima i brojnim striming aplikacijama. Kao predsednica reprezentativnog radijskog udruženja RAB Srbija uvek iskoristim priliku da svim poslovnim saradnicima skrenem pažnju na to koliko važnu ulogu radio ima u našim životima. Znajući sve to, svi važni brendovi su shvatili da je biti prisutan na radiju od krucijalne važnosti za njihov opstanak na tržištu – izjavila je predsednica RAB Srbija i na kraju poručila:
    – Rast radijske industrije kod nas, biće moguć sve dok na umu budemo imali naš čuveni slogan – Radio je prijatelj. O tome treba misliti i sada, kada nam u Srbiji sledi digitalizacija radija, što će biti novi i veliki izazov za sve nas.

    RAB Srbija je povodom obeležavanja 13. februara – Svetskog dana radija, za sve svoje članica pripremila džingl koji će danas biti puštan na talasima 129 radio-stanica.

    Svetski dan radija obeležava se danas jer je 1946. godine osnovan Radio Ujedinjenih nacija, a 2013. godine Generalna skupština UN formalno je usvojila UNESCO-vo proglašenje Svetskog dana radija.

    Svetski dan radija obeležava se danas širom sveta, a Srbija ovaj datum dočekuje sa 280 radio-stanica sa dozvolama za rad, podatak je REM-a.  

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]