• PANČEVO: Ruski saksofonista Oleg Kirejev večeras u Apolu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Koncert ruskog saksofoniste Olega Kirejeva i njegovog kvarteta, biće održan u sredu, 18. jula od 21 sat, u dvorani Apolo, Doma omladine Pančevo. Koncert je trebalo da se održi u Letnjoj bašti, ali je zbog mogućih padavina premešten u zatvoreni prostor. Ulaz je besplatan.

    Pored Olega u njegovom kvartetu sviraju poznati Beogradski jazz muzičari Milovan Paunović, Branko Marković i Dušan Ivanišević.

    Svestrani saksofonista iz Rusije, Oleg Kirejev je jedan od prvih muzičara koji je inkorporirao Baškirijske narodne instrumente i grleno pevanje (slicno Mongolskom) u jazz. Podjednako je zainteresovan za mejnstrim i modalni jazz kao i za fjužn i druge modernije ritmove. Rođen i odrastao u Baškiriji, oblasti u blizini granice Evrope i Azije, Oleg je bio u mladosti izložen uticaju dve muzičke tradicije, Azijske i Evropske. Njegova strast prema tradicionalnom jazzu i bi bapu, kombinovana sa folkloram regiona, pomogla mu je da razvije sopstveni prepoznatljivi stil i postavi svoje ime među najinteresantnije instrumentaliste savremene Ruske jazz scene.

    Snimio je trinaest cd izdanja, od toga dva cd-a u New York-u sa tamošnjim poznatim muzičarima (Keith Javors, Boris Kozlov, Erich Strickland, Tom Harrell, Ben Williams itd) i aktivan je širom Evrope, SAD i Japana.

     

    Koncert ruskog saksofoniste Olega Kirejeva i njegovog kvarteta, biće održan u sredu, 18. jula od 21 sat, u dvorani Apolo, Doma omladine Pančevo. Koncert je trebalo da se održi u Letnjoj bašti, ali je zbog mogućih padavina premešten u zatvoreni prostor.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]