• PANČEVO: Rok za završetak radova pomeren, za rekonstrukciju bolnice do sada 535 miliona dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Iako je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na mitingu „Budućnost Srbije“ najavio da će se radovi u Opštoj bolnici Pančevo završiti polovinom marta, iz Uprave za kapitalna ulaganja rečeno nam je  da se završetak radova u Opštoj bolnici Pančevo očekuje početkom maja 2019. godine. Direktor pančevačke bolnice, dr Slobodan Ovuka nam je rekao da on očekuje da se radovi završe polovinom aprila.

    Dr Ovuka je za 013info rekao i da su u međuvremenu izvođači naišli na podzemne vode, te da su nastali određeni građevinski prioblemi, ali da su radovi nastavljeni i da se trenutno radi keramika u bazenu za fizikalnu terapiju.

    Uprava za kapitalna ulaganja odgovorila je našem interesovanju i i u informaciji navela da su do sada ugovoreni radovi na rekonstrukciji Internističkog bloka Opšte bolnice Pančevo vredni 535,6 miliona dinara.

    Ugovor sa izvođačem potpisan je septembra 2017. godine, a radovi su započeti oktobra iste godine. Posle prvobitnog ugovora bila su još “dva pregovaračka postupka za ugovaranje nepredviđenih radova” pa je ukupan ugovoreni iznos dosegao 535,6 miliona dinara.

    – Osnovni razlozi za produženje roka su bili nemogućnost korisnika sredstava Opšte bolnice Pančevo da iseli deo objekta gde se nalazi Odeljenje za dijalizu i omogui izvođaču nesmetano izvođenje radova, kao i pojava napredviđenih radova, čije izvođenje, prema Zakonu o javnim nabavkama, nije dozvoljeno pre ugovaranja, navodi se u informaciji pokrajinske uprave.

    Internistički blok je na bruto površini od 7,7 hiljada m2, a radovi su arhitektonski, zanatski na zameni stolarije i bravarije, radove na rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije, radove na elektroinstalacijama, instalacijama na dojavi požara, rekonstrukciju grejanja i ventilacije, instalacije medicinskih gasova i ugradnju liftova, objašnjeno je u odgovoru iz pokrajine koja rekonstrukciju finansira.

    – Trenutno je u toku izvođenje radova i prema navodima korisnika sredstava, Opšte bolnice Pančevo završetak radova se očekuje početkom maja meseca 2019. godine, navodi se u odgovoru Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine za portal 013info.rs.

    Rok za završetak ovog velikog i značajnog posla na koji je Pančevo čekalo više decenija do sada je nekoliko puta produžavan. 

    Iako je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na mitingu „Budućnost Srbije“ najavio da će se radovi u Opštoj bolnici Pančevo završiti polovinom marta, iz Uprave za kapitalna ulaganja rečeno nam je  da se završetak radova u Opštoj bolnici Pančevo očekuje  početkom maja 2019. godine. Direktor pančevačke bolnice, dr Slobodan Ovuka nam je rekao da on očekuje da se radovi završe polovinom aprila.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo