• ATP PANČEVO duguje NIS-u 45 miliona dinara – funkcionisanje zavisi od spremnosti da NIS isporuči gorivo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradski prevoznik, pančevačko javno preduzeće, ATP trenutno radi sa 76 vozila i 132 vozača, navodi se u informaciji koju je 013info dobio iz ovog preduzeća.

    “Tokom prošle godine, ATP su napustila 43 vozača, a u prva 4 meseca ove godine sedam. U istom periodu, u ATP je došlo 38 vozača što je ukupno 12 manje u odnosu na početak 2018.godine”, službeni je podatak ove firme koja trenutno ima 360 zaposlenih, od čega 29 na određeno vreme, a među njima 21 vozača.

    Iz firme koja ja postala poznata po obustavi prevoza za Beograd 13. aprila na dan opozicionog skupa navode da “ od 15. januara ove godine, u gradskom saobraćaju, JKP ATP primenjuje red vožnje koji važi za vreme školskog raspusta uz dodatne polaske na gradskim linijama 3,4 i 6 kako bi đaci na vreme došli i otišli iz škole” i da “prelazak na redovan režim saobraćaja zavisi od broja vozača angažovanih u firmi”.

    “Nabavka goriva zavisi od trenutnih finansijskih sredstava tj. plaćanja, trenutne obaveze su 45 miliona dinara, a isporuka zavisi od spremnosti NIS-a da nam pored toliko velike zaduženosti izađe u susret”, navodi se u informaciji iz ovog preduzeća i dodaje da su “prihodi  ATP-a za prva četiri meseca su 260 miliona dinara, a rashodi su nesto niži, pa se beleži blagi dobitak”.

    Deo autobusa kojima obavlja saobraćaj ATP je rentirao kako se navodi “ u skladu sa uslovima tenderske dokumentacije kroz proces javne nabavke uz kriterijum najpovoljnije ponude” a za njih plaća  17din/km “repera radi, uslovi rentiranja novih vozila u zemljama okruženja sa uključenim troskovima održavanja su 0.7 eur/km”.

    “ATP nema u planu nabavku novih vozila iz prvenstvenog razloga jako loše finansijske situacije, a samim tim i loše kreditne sposobnosti”, tokom prošle godine ovo preduzeće  je uz garancije grada Pančeva “jedva uspelo da obnovi dozvoljeni minus kod banaka u kojima je zaduženo po istim osnovama”.

    Nemogućnost nabavke novih autobusa i zaduživanja prouzrokovali su potrebu za iniciranjem postupka javno privatnog partnerstva u kome je do sada “usvojen projekat/koncesioni akt od strane komisije za JPP a na dalje predstoji usvajanje tenderske dokumentacije kao i raspisivanje tendera”.

    “Sve u svemu zakonom propisanim rokovima do kraja 2019.  godine bi trebalo da se okonča ceo postupak javno privatnog partnerstva”, konstatuje se u odgovoru ATP i dodaje kako ovo preduzeće

    nije direktno kontaktirala ni jedna zainteresovana kompanija za JPP.

    Na naše intresovanje u čijem su vlasništvu objekti, glavna autobuska stanica i autobaza na Novoseljanskom putu, odgovoreno je da “ATP Pančevo koristi objekte koji su u vlasnistvu grada Pančeva”.

    Od ukupnog broja zaposlenih na autobuskoj stanici trenutno je zaposleno 29 ljudi, informacija je koju smo dobili iz ovog preduzeća.

    Gradski prevoznik, pančevačko javno preduzeće, ATP Pančev trenutno radi sa 76 vozila i 132 vozača, navodi se u informaciji koju je 013info dobio iz ovog preduzeća.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]