• STRELJAŠTVO: Pančevac Aleksa Rakonjac drugi u finalu Kupa Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Aleksa Rakonjac kadet Streljačke družine Pančevo 1813 osvojio je  srebrnu medalju u finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije koje je proteklog vikenda održano u Novom Sadu sa „ubijenih“  582 kruga u trostavu 3×20 metaka vazdušnom puškom. Aleksa je time postavio svoj lični rekord.

    – U toku meča je bio i prvi više puta, ali mu je na kraju, za trijumf nedostajalo samo dva kruga. Od 60 hitaca je imao 18 devetki i 42 centra, od kojih je 33 bilo unutrašnjih preko 10,2, što se posebno ocenjuje i evidentira. Inače, Aleksa je za pripreme za ovu disciplinu, učestvovao u proletnjem Kampu SS Srbije u Novom Sadu, a kao najbolji pionir SS Srbije u ovoj godini, učestvovaće i u letnjem Kampu perspektivnih strelaca SS Srbije na Karatašu od 22. do 29. jula. Sa njim će u kampu biti iz Streljačke družine’Pančevo 1813′ i mlade pionirke Teodora Kondić i Aleksina sestra Iva Rakonjac, koje su u ovoj godini bile veoma uspešne u više disciplina., a kojima roditelji,druzina i SSS pomažu da i u narednoj sezoni budu još uspešnije, rekao nam je trener Streljačke družine Siniša Veljković.

    Siniša Veljković je prezadovoljan njihovim rezultatima i učešćem u Kampu SSS, kao i zalaganjem na treninzima i takmičenjima , a nakon priprema, zajedno sa još desetak dece koje priprema, očekuje da će naredna sezona biti još uspešnija za pančevačke pionire,kadete i mlađe juniore.

    I u finalu Kupa malokalibarskom puškom SD Pančevo 1813 je imala  predstavnika – seniora Dejana Pešića. Dejan je ponovo uspeo da opravda svoje mesto među šest najboljih reprezentativaca SSS, osvajanjem petog mesta u trostavu 3×40 metaka mk puškom, a i u osnovnom meču je bio peti sa 1159 krugova u ovoj najtežoj olimpijskoj disciplini.

    – Iako su treninzi i takmičenja u ovoj discipini veoma skupi, družina će u narednom periodu Dejanu obezbediti učešće na prvenstvima Vojvodine i Srbije i velikom međunarodnom takmičenju Grand prix Novog Sada, na kojima je on do sada redovno osvajao medalje. Pošto u Pančevu več 40 godina ne možemo gađati na našem strelištu, Dejan trenira u Beogradu i Novom Sadu, što oduzima puno vremena i troškova za prevoz. Kada tome dodamo skup trening metak od 22 dinara kojih se troši 150 komada po treningu i takmičarski od 38 dinara, kojih se troši po 250 komada po takmičenju i da ga trebamo otkupiti unapred iz magacina SS Srbije, nije potrebno da se posebno ističe da je Dejanu i družini neophodna i dagocena svaka pomoć da istraju i održe nivo rezultata, objašnjava Veljković.

     
     

    Aleksa Rakonjac kadet Streljačke družine Pančevo 1813 osvojio je osvojio srebrnu medalju u finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije koje je proteklog vikenda održano u Novom Sadu sa „ubijenih“  582 kruga u trostavu 3×20 metaka vazdušnom puškom. Aleksa je time postavio svoj lični rekord.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport