• AUTO-MOTO SPORT: Dvadesetogodišnji Pančevac došao niotkuda i pobedio na tri trke uzastopce!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nikola Alimpić je sasvim običan dvadeseotogodišnji Pančevac. Bar na prvi pogled. Ono što nas je navelo da pišemo ovu priču je upravo to što nije običan. Nikola je pravi as srpskog automobilskog sporta. On vozi auto slalom.

    Na pitanje kakvi su mu rezultati, Nikola odgovara „dosta sam konkurentan“. Da razjasnimo, to „dosta sam konkurentan“ znači da se pojavio niotkuda i pobedio na tri uzastopne trke u svjoj klasi!

    – Otišao sam na prvu trku koja je bila na Adi Huji na nagovor drugara. Ada Huja je blizu, nije bilo potrebno puno goriva da se stigne, imao sam delimično sređen auto on mi je pomogao da ga sredim. Otišao sam – probao sam i ispostavilo se da jesam konkurentan, da mi leži to. Osvojio sam prvo mesto u klasi i bio sam trinaesti u generalnom plasmanu. Nakon toga su mi ambicije porasle, pa sam rešio da probam da napadnem titulu ove godine.

    U sezoni auto slaloma je deset trka, a najboljih sedam se boduje. Nikola nije učestvovao na prve dve, a na sledeće tri je pobedio.

    – U mojoj klasi je konkurencija izuzetno jaka. Voze se tri trke, a sabiraju se dva najbolja vremena. Nema kalkulisanja i svaka trka se vozi na limitu da bi bio siguran da si dao sve od sebe i da posle nema kajanja.

     

     

    Zanimalo nas je kako mu je uopšte palo na pamet da se bavi ovim sportom.

    – Otišao sam na Adu Huju i probao karting. Kasnije sam vozio virtualne trke, preko kompjutera, tako sam upoznao drugara Srećka iz Lazarevca koji mi je rekao za taj amaterski karting šampionat. Otišao sam tamo, prošao obuku, dobio licencu i počeo da se takmičim u B ligi. Nažalost u kartingu nisam postigao nikakav uspeh jer u kartingu dosta zavisi od kilaže, a ja sam malo u „pretovaru“. Pokazivao sam dobre karatkeristike što se tiče trkačkih putanja i kontrolisanja kartinga, ali nikad nisam mogao da napravim neki bolji rezultat.

    Auto-moto sport spada u red najskupljih sportova. Svi znamo da Pančevo neguje ovaj sport izdvajajući ogroman novac za dva auto-moto kluba. Nikolin klub AMSU Fanatik nažalost ne dobija toliko novca.

    – Sponzora trenutno nemam. Imam drugara Zorana Stojkovića Kizu na čiji nagovor sam i počeo da vozim ovo. Mnogo mi je pomogao, on mi, što se žargonski kaže „šrafi auto“. Pred trku na Zlatiboru pojavio se Dane Mutavdžić i D mobila koji mi je pružio finansijsku podršku.

     

     

    Alimpić vozi Jugo 55 sa motorom od1150 kubika. Taj automobil vozi po gradu, on mu služi da se preveze na trku i da pobeđuje u klasi automobila do 1250 kubika. Pobeđuje i one koji su bolje opremljeni od njega.

    Nikolina želja je da se jednog dana oproba u kružnim turing trkama, recimo TCR šampionatu koji vozi naš daleko poznatiji sugrađanin Dušan Borković. Ko zna, možda jednog dana gledamo pančevački duel na auto stazama u belom svetu.

    Sledeća trka je 15. jula, do kraja sezone vozi se još pet, a Pančevo ima šansu da dobije novog šampiona. Momka koji je došao niotkuda i počeo da pobeđuje.

     

     

     

    Nikola Alimpić je sasvim običan dvadeseotogodišnji Pančevac. Bar na prvi pogled. Ono što nas je navelo da pišemo ovu priču je upravo to što nije običan. Nikola je pravi as srpskog automobilskog sporta. On vozi auto slalom.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport