• POKS PANČEVO: Da bi se uspešno rešavali, problemi treba da imaju svoje ime i prezime

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    – Međugeneracijska solidarost, odnosno poštovanje starijih, uslov je za razvoj i poznavanje sopstvene ličnosti i za izgradnju samopouzdanja koje je neophodno za stabilniji korak kroz lavirinte društvenih dešavanja,  rekla je – pored ostalog – Gordana Vlajić, nova poverenica Organizacionog odbora Pokreta za obnovu kraljevine Srbije na prvom sastanku po svom postavljenju, u subotu, 5. oktobra.
     
    U novim prostorijama, u Ulici Lava Tolstoja u Pančevu, razgovaralo se pored ostalog, i o prioritetnim aktivnostima koje je moguće pokrenuti i uspešno realizovati u okviru članstva Pokreta za obnovu kraljevine Srbije. 
     
     
    U skladu sa aktuelnom društveno korisnom i humanitarnom kampanjom, koja je potencirana i na nedavno održanoj Konferenciji povodom završetka projekta „Unapređenje Međugeneracijskog dijaloga“ koji je sproveo Centar za podršku i inkluziju „Help net“ u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti RS, Gordana Vlajić je citirala Brankicu Janković, poverenicu za zaštitu ravnopravnosti RS ističući evidentne i moguće benefite međugeneracijske solidarnosti: – Životni vek je sve duži, što je svakako veliko civilizacijsko dostignuće. Društvene okolnosti koje utiču na tradicionalnu ulogu porodice se menjaju, tako da je neophodno pronaći najbolje načine za unapređenje položaja svih generacija, a naročito starijih, i to kroz dijalog i povezivanje.
     
    – Uz uzajamnost, uz podršku i pruženu ruku mladima, od strane nas starijih, ali i
    obrnuto – i država će nam biti postojanija, rekla je Gordana Vlajić naglasivši da je u POKS-u u Pančevu i ratni vojni invalid, koji mesečno prima oko 6.000, – dinara. Četvrt veka je bio nepokretan. Nedavno je operisan zahvaljujući donacijama. Operacija je uspela i naš sugrađanin sada hoda. Ali, u stanu nema ništa od bele tehnike. Iz Elektrovojvodine najavljuju isključenje struje. – Da li je moguće da naši ratni veterani nemaju nikakve socjalne benefite? Ne smemo se oglušiti o probleme koji imaju svoje ime i prezime. Podnosićemo molbe, zahteve, peticije, podneske, žalbe! Jer, u suprotnom, ako ne krenemo sa rešavanjem problema koji imaju svoje ime i prezime – nećemo mnogo postići ni na rešavanju ovakvih socijalnih nepravdi na sistemskom nivou. Jedan od prioritetnih zadataka Pokreta za obnovu kraljevine Srbije je i afirmacija uzajamne empatije, moralnih vrednosti bez obzira na pol, veroispovest, obrazovanje… Već naredne nedelje pokrenućemo inicijativu za pomoć ovom ratnom vojnom invalidu, kao primer dobre i primenljive prakse. Pančevo je i sada lider u mnogim društvenim aspektima. Ideja je da pokažemo da je probleme moguće rešavati, počev od pomoći pojedincima, zahvaljujući međugeneracijskoj solidarnosti.
     
    Sastanku je prisustvovao i Duško Kočalka, poverenik za Južni Banat POKS-a, koji je podsetio da je Pokret za obnovu kraljevine Srije jedina stranka koja se ne bori za vlast i pozicije svojih članova i koja će se ugasiti nakon ostvarenja svog primarnog programskog cilja, a to je obnova Kraljevine Srbije. 

    Međugeneracijska solidarost, odnosno poštovanje starijih, uslov je za razvoj i poznavanje sopstvene ličnosti i za izgradnju samopouzdanja koje je neophodno za stabilniji korak kroz lavirinte društvenih dešavanja,  rekla je – pored ostalog – Gordana Vlajić, nova poverenica Organizacionog odbora Pokreta za obnovu kraljevine Srbije na prvom sastanku po svom postavljenju, u subotu, 5. oktobra.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]