• STARČEVO: Proglašeni najbolji slavski kolači

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    U Starčevu je po šesti put održana manifestacija „Najbolji slavski kolač“ u organizaciji Udruženja žena „StarčevkeQ. U konkurenciji je bilo dvadesetak slavskih kolača iz 15 udruženja žena, a najlepši i najbolji slavski kolač u ekipnonoj konkurenciji napravile su žene iz Omoljice, dok je u pojedinačnoj konkurenciji prvo mesto pripalo Dragani Aleksić iz Starčeva. Najlepši štand pripremile su žene iz Udruženja Etno kutak iz Ovče.
     
    – Sama sam naučila da pravim slavski kolač, otkad smo počeli da slavimo slavu. Unapređivala sam rad i evo me pobedila sam, kaže Dragana Aleksić.
     
    Kao i prethodnih godina manifestacija je okupila veliki broj meštana Starčeva.
     
    – U Starčevu se prave slavski kolači. ovoj manifestaciji su se odazvala brojna udruženja i učinili smo još jedan korak napred, pa sam samim tim zadovoljna, – veli Ljiljana Zarić, predsednica Udruženja Starčevke.
     
    Grad Pančevo podržava seoske manifstacije, posebno kada je reč o aktivnostima žena.
     
    – Manifestacija je značajna za selu, ali i za Pančevo. Mi želimo da unapredimo seoski turizam i ovo je korak napred ka tome. I ubuduće čemo podržavati ovakve akcije, poručuje Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.
     
     

     

    U Starčevu je po šesti put održana manifestacija Najbolji slavski kolač u organizaciji Usdruženja žena Starčevke. U konkurenciji blizu 20 slavskih kolača iz 15 udruženja žena najlepši i najbolji slavski kolač u ekipnonoj konkurenciji napravile su žene iz Omoljice, dok je u pojedinačnoj konkurenciji prvo mesto pripalo Dragani Aleksić iz Starčeva. Najlepš štand pripremile su žene iz Udruženja Etno kutak iz Ovče.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]